Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 8 oktober 2012

"Kimselius är en mycket skicklig spänningsförfattare" Eli läser och skriver recenserar Mayafolkets Hemlighet av Kim M Kimselius

"Kimselius är en mycket skicklig spänningsförfattare" Eli läser och skriver recenserar min, Kim M Kimselius, bok Mayafolkets Hemlighet.

Mayafolkets hemlighet är 17:e boken i Kim M. Kimselius serie om de tidsresande Theo och Ramona. Första boken heter Tillbaka till Pompeji och den läste jag för ungefär femton år sedan.

Sedan dess har det kommit många böcker om Theo och Ramona men fortfarande är de spännande och intressanta och framförallt verkliga bladvändare. I Mayafolkets hemlighet blir destinationen Mexiko där en något otrevlig schaman lägger en förbannelse över Ramona.

Det jag gillar med serien är att de håller tempot uppe hela tiden utan att ta till billiga tricks, Kimselius är en mycket skicklig spänningsförfattare och det blir sällan eller aldrig klyschigt. Samtidigt får läsaren sig en historielektion på köpet, i lagom stora doser vävs historiska fakta in i berättelsen och i slutet finns som alltid en välskriven och minst sagt gedigen faktadel för den som är ännu mer nyfiken (som jag). Kul!

Jag sträckläser dem i stort sett alltid. Dessutom gillar jag omslaget till Mayafolkets hemlighet.
Jag har skrivit om tre andra böcker i serien här och här.

Läs hela recensionen om Mayafolkets Hemlighet Eli läser och skriver.

Visst var det en fin recension? Blir mycket glad över alla recensioner om mina böcker. Du har väl sett att DU kan vinna en signerad bok om du skriver till mig och berättar vad du tycker om mina böcker. Se nedan!

Kramisar Kim 

Vinn en signerad bok  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Den gömda Inkastaden.

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!