Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 6 november 2012

Politikers pensioner och invigning av Åryds Bibliotek

Du kanske tycker att rubriken "Politikers pensioner och invigning av Åryds bibliotek" är en konstig blandning, men du kommer att upptäcka att de hör ihop. Iallafall enligt min åsikt. Men jag börjar med invigningen av Åryds bibliotek.

Åryds skola och bibliotek var tidigare kommunalt, men kommunen lade ned både skola och bibliotek, vilket fick invånarna att reagera. De startade en friskola och till slut även ett bibliotek som jag fick den stora äran att inviga. Allt sker på ideell bas, böckerna är ihopsamlade och Johnny Karlsson på Holje Bok har skänkt över 2.000 böcker! Jag skänkte också några stycken, fast inte lika många!

Jan var med och dukade upp ett bokbord och genast folk kom grep de tag i de böcker de var intresserade av och höll hårt i dem. Det var underbart att se. Jag smög ut ur lokalen för att få en stund för mig själv, medan Jan höll ställningarna.

Det var 80 föranmälda till invigningen och lika många oanmälda kom, så det blev fullt hus. Arrangörerna var jätteglada och hämtade fram fler stolar.

Jag har tidigare invigt ett bibliotek och då skulle jag bara prata cirka 3 minuter, så det hade jag förberett även denna gång. Göran, som var min kontaktperson, talade om för mig att han skulle tala i cirka 3 minuter, därefter var det min tur. När jag sa att jag också skulle tala i 3 minuter svarade han att jag fick allt tala minst 20-30 minuter. Så det gjorde jag.

Det var inga problem för mig att prata, jag har massor av roliga saker att berätta. Jag berättade om mina resor, bland annat om resan till Mexiko. Där jag köpte den vackra klänningen jag har på mig på bilderna. Många var mycket nyfikna på den. När jag var klar förklarade jag biblioteket invigt genom att lämna över min gåva bestående av mina böcker.

Den officiella biten av invigningen bestod av att jag, som första person, fick skriva i bibliotekets gästbok. Det gällde att tänka till och skriva något bra.

Här ser du bibliotekarien som håller i bokgåvan från mig, medan jag skriver i gästboken.

Även jag fick en gåva, en fin blomsterbukett som fortfarande står lika vacker trots att det nu har gått några veckor. Ibland nyper vi i blommorna för att se om de verkligen är äkta, och det är de!

Jan och jag fick varsin mugg som minne av invigningen, vilket vi tacksamt tog emot. Därefter var folk ivriga att köpa böcker och få dem signerade. Det var roligt att ha tid att prata med folk och få höra vad de tyckte om det jag hade pratat om och vad de tyckte om mina böcker.

Sedan var det dags för fika innan vi nöjda och belåtna åkte hem.

Nu kommer vi till politikerdelen. I söndagskväll såg jag på tv att politiker får pension trots att de bara är 36 år, vissa så mycket som över 500.000 per år. Totalt uppgick siffran i 36 miljoner, eller var det miljarder kronor, per år. De har alltså pension ifrån staten trots att de har andra arbeten. En del bryr sig inte ens om att söka andra arbeten, varför skulle de göra det, de har det bra ställt ändå.

Därefter följde ett inslag (säkert noga genomtänkt) om en kvinna som hade haft assistent p.g.a. att hon var totalförlamad i benen och ena armen efter en stroke. Nu hade assistenten dragits in, p.g.a. pengabrist... Häromveckan hörde jag också att pensionerna för de vanliga pensionärerna skulle sänkas nästa år, inte politikernas pensioner...

De här uppgifterna gjorde mig mycket arg och upprörd. Här får friska, unga människor pension utan någon som helst anledning, medan staten drar in på skolor, bibliotek, tvingar cancersjuka människor ut i arbetslivet, drar in assistenter för personer som verkligen behöver det och försämrar det för allmänheten. Medan de själva sitter med skyhöga löner, fallskärmar, pensioner och allt vad det är.

När vi flyttade till Eringsboda fanns här både bank, post, buss och bensinstation. Nu finns inget av det längre.

Kanske vi skulle göra revolution, som de gjorde i Frankrike på 1700-talet (se min bok Giljotinen).

"Har de inget hut i kroppen", skulle mormor ha sagt och med det menat "Skäms de inte!"

Det tror jag inte att de gör, för då hade de avsagt sig sina pensioner och låtit dem som verkligen behöver pengarna få dem istället! Det hade i alla fall jag gjort!

Kramisar Kim


Vinn en signerad bok:  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Giljotinen.

Det skulle vara roligt om du berättade vad du tycker om det du just har läst. Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Tycker du att mina böcker låter intressanta finns de att köpa här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!