Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 11 februari 2013

Skrivtävling! Sciencefiction. Vinnaren får 10.000 kronor och publicering!

Om du inte redan har fullt upp med att skriva till alla de tidigare skrivtävlingar jag har tipsat om, kan kanske detta vara något för dig:

Mix förlag och Science Fiction-bokhandeln undrar hur den nya science fiction-berättelsen ser ut och utlyser en novelltävling. Vinnarnovellen belönas med 10 000 kronor och publiceras i Mix digitala utgivning.

”Finns det ingen science fiction på svenska?” Frågan infinner sig när man ser sig omkring i en bokhandel eller söker i nätbokhandelns sortiment efter science fiction. Berättelser som utgår från vår verklighet här och nu och landar i framtiden, som undrar vart vi är på väg och varför och hur.

Men det är tomt på hyllorna, och det blir inte många relevanta träffar.
Mix förlag och Science Fiction-bokhandeln söker därför berättelser som får läsaren att se saker och företeelser i vårt samhälle på nya sätt. Historier som ger oss nya drömmar att längta till. Som grubblar över vad det innebär att vara människa i den sköna nya värld som väntar.

- Ibland tänker vi att vi som bor på nordliga breddgrader av nödvändighet är förnuftiga och jordnära och inte hemfallna åt vidlyftiga spekulationer. Vi älskar naturen, lider av vinterdepressioner och när midsommarafton äntligen kommer vänder det redan dagen därpå och går mot mörker igen. Det är en dålig jordmån för drömmar om framtiden. Eller? Det kanske bara behövs en liten knuff i rätt riktning? säger Maths Claesson på Science Fiction-bokhandeln.

I juryn sitter Maths Claesson (SF-Bokhandeln), Catharina Wrååk (Mix förlag) och Karin Tidbeck (författare till Amatka, förra årets mest omtalade svenska science fiction-bok).

Om tävlingen: Bidrag mailas in till manus@mixforlag.se och markeras med ”novelltävling” i ämnesraden.

Novellen ska vara inne senast den 18 mars 2013 och vinnaren avslöjas på Världsboksdagen den 23 april 2013.

Vinnarnovellen belönas med 10 000 kronor. Hederspristagare kan komma att utses. Vinnarnovellen och eventuella hederspristagares noveller publiceras i MIX digitala utgivning, med sedvanligt kontrakt och royalty.

För frågor eller mer information, vänligen kontakta: Maths Claesson, Science Fiction-bokhandeln, maths@sfbok.se
Stephanie Tärnqvist, PR- och informationsansvarig Mix förlag, 070 456 23 08 eller stephanie.tarnqvist@bonnierforlagen.se

Ja, där fick du alla uppgifterna. Nu är det bara att sätta igång och skriva! Lycka till!

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka!

"Jag blev oerhört sugen på att sätta mig och skriva för varje stycke jag läste ... Älskar du själv att skriva så ska du definitivt läsa den här boken. Jag kommer att återvända till Att skriva med glädje många gånger!   :-)" Författaren Eva Holmqvist

Läs mer om Att skriva med glädje.

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Är du nyfiken på mina böcker finns de att köpa här 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!