Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 27 juni 2013

Härliga fans på signeringen hos Bokia på Lövmarknaden

Det har blivit tradition att jag signerar hos Bokia i Karlskrona under Lövmarknaden. En trevlig tradition som jag hoppas kommer att hålla i sig många år. Oftast är det fansen i omnejden som kommer och hälsar på för att köpa någon av mina nya böcker. Det händer också att mina böcker hittar till helt nya läsare och det är också mycket roligt.

Innan jag går till signeringen brukar jag besöka själva lövmarknaden, både för att uppleva folkfesten, men också för se alla blommorna, köpa marknadsgodis och jordgubbar. Den här gången stötte jag på många fans när jag promenerade runt bland alla människor.

Lite senare mötte jag samma personer i bokhandeln, när de kom för att köpa min nya bok Spöket på Stora Mossen.  En av kommentarerna var "Tänk att du, som är kändis, går omkring bland oss vanliga människor på Lövmarknaden. Du som är så känd!" Vad svarar man på något sådant? Jag bara log :-)

För det är ju så att jag känner mig precis lika vanlig som alla andra som går omkring på Lövmarknaden. Inte är jag någon kändis! Jag bara skriver böcker och har kul!

De hängivna fansen brukar komma direkt min signering börjar, mycket för att de vet att vissa titlar kan ta slut direkt.

Så var det även denna gång och det var riktigt hektiskt i två timmar, för jag vill prata med alla. De ska verkligen känna att jag har haft tid för just dem! (Är jättenöjd med håret på den här bilden. Äntligen har mitt självfall kommit tillbaka!)

Det är fantastiskt att se hur mina läsare växer för varje gång jag ser dem. Tur att mammorna är med, för ibland är det bara på dem jag känner igen ungdomarna, även om jag kände igen den här flickan på hennes goa leende.

Ofta blir jag förvånad över mig själv, eftersom jag många gånger känner igen ansiktena på personerna som kommer till signeringarna. Dessutom händer det att jag kommer ihåg namnen på personerna. Det är konstigt, eftersom jag träffar hundratals, om inte över tusen, personer om jag slår ihop alla signeringarna.

Under våren var jag och föreläste på Strömsbergs skola utanför Karlskrona. Det var roligt att se så många elever besöka mig hos Bokia. De flesta ville ha Svarta Döden och den sålde slut direkt i början. Det märktes vilka som tyckte om läskiga berättelser för de köpte inte bara Svarta Döden och Spöket på Stora Mossen, utan även Mysrys.

Det är fart och fläkt vid signeringarna. Några köpte sex böcker, som vid det här tillfället. En del köpte en bok, men de allra flesta köpte tre stycken. Mycket beroende på det fantastiska priset, tag tre böcker betala för två. Jag brukar alltid säga "Köp två böcker och få en extra bok gratis!". Om jag säger som det står på skylten brukar det alltid bli så här: "Tag två böcker, betala för tre!" DET tycker inte kunderna är något bra pris...

Det är inte min Toblerone. De lyckliga vinnarna är de som just har köpt några av mina böcker, också trogna fans och läsare. Som du ser har jag min fina klänning ifrån Mexiko på mig. Jag tycker den är otroligt vacker och är glad att jag lyckades hitta den när jag var på researchresa i Mexiko för min bok Mayafolkets Hemlighet.

"Då blir mormor glad", sa en av pojkarna, när jag frågade om de ville bli fotograferade med mig och utlagda på min blogg. "Mormor" visade sig vara min goa väninna Lena Westerlund med Clangulas kennel. De här pojkarna har jag sett när de var små. Tänk vad de växer barnen...

När det nästan var dags att gå hem kom min före detta granne och hälsade på. Han och hans bröder har precis sålt gården och jag hörde saknaden i hans röst när han pratade om den. Jag saknar dem redan... Det där med att bli fotograferad av många på en gång kan ställa till det, eftersom vi inte tittar in i samma kamera. Men så kan det bli ibland.

Det var en strålande sommardag, lite regn på förmiddagen, sedan +26 grader och sol! Mycket folk ute på staden och inne i butiken och jag sålde MASSOR av böcker. Trött och nöjd åkte jag hem och gjorde en jordgubbstårta för att bjuda mina gäster på midsommarafton. Jordgubbarna var inköpta på Lövmarknaden!


Titta gärna in och hälsa på nästa år om du är på Lövmarknaden, eller kom och hälsa på mig när jag signerar hos Bokia nästa gång, vilket sker i augusti när Persiens Pärla kommer ut. Den artonde boken i serien om Theo och Ramona och min tjugosjätte utgivna bok. Fantastiskt!

Tack alla som förgyllde min signeringsdag! Bamsekram till er alla!

Här kan du läsa mina tidigare inlägg om Lövmarknaden och signeringarna hos Bokia.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Jag med några av mina 23 böcker. 
Foto Bertil Knoester.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!