Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 3 juni 2013

Underbara hängivna fans! Signering Akademibokhandeln Gleerups i Lund

Vad skulle jag som författare vara utan mina hängivna läsare och fans? Ingenting? Därför var det extra roligt att så många kom lördagen den 1 juni när jag hade boksläpp för min spökbok Spöket på Stora Mossen.

Här är en trogen skara fans som kommer till många olika platser där jag signerar: Hans, Christina, Jag, Lill-Kim/Oscar och Jessica.

Ett par dagar innan signeringen hade jag skrivit på nätet: "Är så sugen på choklad. Ett kungarike för en chokladkaka." Jessica hade svarat att om jag bodde närmare skulle hon komma över med en. I lördags kom hon ända från Göteborg till Lund för att ge mig chokladen. Hon hade sällskap av maken Hans som också är en hängiven fans, som du säkert kan se på hans t-shirt, samt sonen Lill-Kim som är döpt efter mig. Ja han heter egentligen bara Kim och kallas för Oscar, men när vi träffas är han alltid Lill-Kim och han lystrar till det namnet också.

Det märks att Lill-Kim redan är en hängiven fans, för han grabbade tag i Theos Pompeji och vägrade släppa boken. Mamma Jessica sa att det fick bli första boken i hans samling, för hon tänkte minsann spara sina egna böcker. När de kom hem ville han absolut att de läste ur boken för honom. Härligt!

Här är fler hängivna fans: Ann och Christina, samt en alldeles ny läsare Carita. Ann är från Eslöv och Christina från Landskrona.

Det här är Kristina med sönerna Samuel och Markus, ledsen maken, har glömt ditt namn. Det här är också en hängiven fanfamilj som kommer varje gång jag signerar i Lund. Har saknat dem de senaste gångerna, men det fick sin förklaring när de berättade att Markus hade varit sjuk ett tag. Härligt att se honom på bättringsvägen.

Kristina startade Kim M. Kimselius Fanclub på Facebook. Mina vänner berättade för mig om fanklubben och sa att jag var tvungen att gå med i Facebook för att se vad de skrev om mig, så jag gick med i Facebook.

Det är rätt omtumlande att träffa så många underbara människor på en och samma gång, jag vill krama dem, prata och vara tillsammans med dem länge. För det är fans som dessa som jag tänker på när jag sitter och skriver, det är de som uppmuntrar mig och får fantasin att sätta fart.

Efter att alla fansen hade lämnat mig var det ett ständigt flöde av människor i butiken. En stund var det alldeles tomt och då fick jag en fantastiskt bra idé på en ny bokserie. Den har jag suttit och tänkt vidare på under min två timmars bilresa hem till Blekinge. Har skrivit ned inledningen, slutet och stolpar till första boken i serien. Mer berättar jag inte. Du vet att jag tycker om att vara lite hemlighetsfull ;-)

När signeringen var slut fick vi låna personalrummet i bokhandeln, eftersom journalisten Charlotte kom och skulle intervjua mig och min fan och vän, Roxana Kaboli. Den artikeln kommer om två veckor i Skånska Dagbladet och Norra Skåne (tror jag att det var...)

Du förstår kanske att jag var trött när jag kom till min sommarstuga efter en lång intensiv dag. Då var det nästan att jag för ett litet ögonblick ångrade att jag hade bjudit över grannarna på middag. Jag hann ringa ett hastigt samtal till min 90-årige far som berättade att hans hund just hade dött. Något som gjorde samtalet betydligt längre än planerat. Men jag hann få maten klar i tid, eftersom allt var förberett.

Det blev en sen kväll tillsammans med glada vänner och trots att jag inte varit borta mer än en helg känns det som jag har varit iväg en vecka. Vilka möten, vilka underbara människor det finns och vilken hängivenhet från mina läsare. Tack alla som förgyllde det här boksläppet. Hoppas vi ses igen i augusti när det är tid för den 18:e Theo och Ramona boken Persiens Pärla. Den vet jag att ni väntar på! Vi ses!

Innan dess har ni möjlighet att träffa mig 20 juni 12-15 hos Bokia i Karlskrona. Då är det Lövmarknad i staden, något jag har berättat om i tidigare inlägg. Det är en helt underbar marknad som du inte får missa. Kanske vi ses?

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Jag med några av mina 23 böcker. Foto Bertil Knoester.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

2 kommentarer:

 1. Hej Kim, spännande med den nya bokserien du grunnat på. Som vanligt var det trevligt att träffa dig. Hoppas att du får en bra sommar.
  Många kramar Christina

  SvaraRadera
 2. Hej Christina
  Instämmer i de orden, alltid kul att se dig :-)
  Önskar dig en fin sommar, är säker på att min sommar kommer att bli jättefin! Ska försöka plita ned lite fler böcker!
  Kram Kim <3

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!