Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 11 mars 2014

Så här kul kan man ha det på en Läromedelsmässa

Förra veckan var intensiv, två läromedelsmässor i rak följd, först Kristianstad och dagen därpå i Lund.

Läromedelsmässan i Kristianstad, mitt bokbord
Jag körde ned till skrivarstugan i Skåne och tog alla hundarna med mig, trevligt sällskap och social träning för Tudor 9 månader.

Tickie, Pluto och Tudor
Att vara med på en läromedelsmässa ger mig möjlighet att träffa lärare, berätta om böckerna och om mina föreläsningar. Dessutom ger det lärarna möjlighet att träffa mig och ställa frågor om böckerna.
Här står jag bakom mitt bokbord i Kristianstad
Till årets Läromedelsmässor hade jag tagit fram en ny rollup, där jag berättar att jag är med i projektet Skapande Skola. Här ser du mig bredvid rollupen.

I Kristianstad träffade jag författarkollegan Paulina Bengtsson som visar upp sina böcker om Kenneth. Jag har läst Kenneth tar oss från A till Ö, en mycket trevlig bok.

Tillbaka i stugan på kvällen pussade jag på hundarna och arbetade lite med min bok, sedan förberedde jag nästa Läromedelsmässa, den här gången i Lund.
Det var första gången en Läromedelsmässa hölls i Lund och jag insåg att jag nog borde ha bokat två bokbord även till denna mässa, för det blev trångt på bordet med alla mina böcker. Någon kommenterade "men inte kan väl du ha skrivit alla böckerna?" Jo, det har jag gjort, 27 stycken titlar ligger det på bordet.

Eftersom det var ont om plats i bilen, med tre hundar, vepor, dukar och massor av böcker, hade jag samma kläder på mig som dagen innan. Tycker om rött, som du säkert förstår.

Den här bilden tycker jag om, för jag är på väg, inte uppställd för fotografering. Jag trivs med livet och njuter av den mjuka gummimattan under fötterna. Gårdagens betonggolv i Kristianstad känns fortfarande i de stumma benen. Som du ser fanns det gott om stolar också.

På båda läromedelsmässorna var det ungefär samma företag och människor, så det blev ett glatt återseende. Direkt möttes jag av en annan deltagare som jag träffat dagen innan, han sa "du står därborta!" och pekade ut min plats. Det blev jag oändligt tacksam för.

På Läromedelsmässorna finns det möjlighet att upptäcka nyheter, både inom bokbranschen, men också inom olika hjälpmedel i skolans värld. För mig är det spännande att gå runt och se all ny teknologi som ständigt dyker upp.

Väl tillbaka i stugan igen möter mig glada hundar och vi tar direkt en promenad innan skymningen sänker sig över stugan. Då är det dags att tända kaminen, sätta på en kopp te och rapportera om dagen på sociala medier, innan jag lägger mig i soffan, med benen i högläge, en hund vid huvudändan av soffan och den andra nedanför mig. Där ligger jag och läser, håller boken med en hand och turas om att klappa de båda hundarna. Den tredje hunden sover gott i sin säng och snarkar högt. Ännu en dag är till ända i mitt liv.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 27 böcker. Foto Bertil Knoester.

2 kommentarer:

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!