Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 26 september 2014

Bokmässan i Göteborg Dag 1 25 sept 2014


Välkommen till min monter B09:20 på Bokmässan i Göteborg. Årets tema är Ryssland, eftersom Anastasias öde är den 19:e historiska äventyrsboken. Men det är Skräckresan med Titanic som bara säljer och säljer och säljer.

Vännen och författarkollegan Björn Hellberg tittade förbi tidigt i morse på väg till sin pall med böcker där han sitter och signerar hela dagarna. Han är enastående, varmhjärtad och go.

Ett kärt besök var även denna person med sitt barnbarn.

Så var det dags för ett litet miniföredrag vid min monter. Jag pratade om hur man skrev en fantasyberättelse och det kändes som om barnen blev inspirerade. De svarta ballongerna hade alla barnen fått i Science Fiction bokhandeln. Bra, tyckte läraren, som hade lättare att hålla reda på sina elever.

Fanny är vår nya medhjälpare i montern. Här sitter hon och håller på med foldrarna.

Ännu ett kärt besök var Birgitta från Götene. Där var jag och föreläste för några år sedan och jisses vad sjuk jag var när jag anlände. Minns att det första jag sa när jag anlände till hotellet var: "Kan någon bära upp min väska till rummet, komma med ett varm kopp te och honung, för jag är jättedålig i hög feber." Personalen hjälpte mig och jag gick och lade mig direkt efter den långa bilresan från Blekinge. Trots det hade jag jättekul i Götene, tänk då vad kul jag kommer att ha när jag kommer dit och är frisk!

Katarina von Bredow kom på besök och vi bytte böcker. Då fick jag även veta att Fanny inte bara är ett stort fan till mig och mina böcker, utan även till Katarina och hennes böcker. Kul!

Det har kommit så många vänner på besök: twittervänner, facebookvänner, släktingar, författarkollegor, fans, lärare, bibliotekarier och läsare. Alla har de förgyllt min dag. Inte konstigt då att en kvinna sa "Du ser fantastisk ut, det riktigt strålar av glädje runt dig." Självklart gjorde det det, jag har ju jättekul på bokmässan!

Jag tror att flickorna tycker baksidan på den här boken är fin, eftersom de har fotograferat den. Linda och Fanny gav sig av på kändisjakt,  men kom tillbaka utan ett enda foto. Få se om de lyckas bättre imorgon.

Ha det bra alla vänner!

Kim M Kimselius Författarblogg kan du läsa mer om bokmässan i Göteborg.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!