Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 12 november 2014

Underbara, härliga fans, tack för att ni finns!

Det kommer många mejl och brev från läsare och fans och jag blir oerhört glad för varenda rad jag får. Här kan du läsa lite av vad några av mina läsare tycker om mina böcker. Tack alla läsare och fans för att ni finns, jag uppskattar era mejl och brev oerhört mycket. Skriv på!

"Jag har läst fem av dina Theo och Ramona böcker plus Spöket på stora mossen. Allvarligt talat blir jag helt förtrollad när jag läser dina böcker! Jag vill inte sluta läsa för de är så himla bra! Själv är jag en tolvårig bokslukare, men dina böcker är några utav de bästa jag har läst! Nu när jag skaffade Wattpad var jag såklart tvungen att söka på dig, och jag skrek rätt ut när det stod på mobilskärmen att du följde mig. Det är otroligt hur du skriver! Jag har träffat dig en gång, på en boksignering 2012. Jag kom ihåg att det var den 21 december eftersom att i din bok 'Mayafolkets hemlighet' slutar kalendern just på den dagen! Du är en stor förebild för mig och jag kommer rösta på varje kapitel jag läser!!!"

"Kim M. Kimselius, jag vet inte vad jag ska säga... Varje gång jag läser något som DU har skrivit blir jag mållös, allvarligt! Jag vill också ha tålamod till att skriva. Det är ju så kul, man kan skriva vad som helst, men ja, du är min idol!"

"Jag älskar denna berättelse. Den är så färgad (om man nu kan säga så). Den är jättebra!" (om Mördande Foto på Wattpad.)

"Jag vill att du ska veta hur mycket du har inspirerat mig under åren. Förra året skrev jag en novell i skolan som vann skolans "nobellpris" i litteratur. Stor del av min novell var inspirerad av dig och jag vill verkligen tacka dig för alla svar du har skrivit till mig och för alla dina böcker som är så otroligt bra att jag har kunnat läsa de om och om igen även fast att jag inte är 12 år längre.
Dina böcker har verkligen inspirerat mig till att bli en författare i framtiden. Nu går jag Samhällslinjen på gymnasiet och kommer ta extrakurser i 2:an inom litteraturen.
Håller just nu att läsa din bok om franska revolutionen då vi pratar om det i Historian. Tack för all din hjälp på vägen Kim!"

"Kanske kommer du ihåg mig för jag skickade två brev till dig 2008 som jag fick svar på. Jag kände för att åter igen berätta hur tacksam jag är för dina spännande böcker. Det är alltid med glädje jag väntar på att kunna köpa de nya under bevakning innan de släpps ut på Bokus (har nyligen fått hem Anastasia och Titanic).

Jag minns första gången jag läste en bok av dig. Det var Svarta döden som jag faktiskt RÅKADE komma i kontakt med när jag höll på med ett valfritt ämne att arbeta med under högstadiet. Jag hade beställt lite böcker på biblioteket som hade med Svarta-,Digerdöden och pesten att göra. När jag bläddrade igenom din lite snabbt märkte jag att det inte var en riktig faktabok att ha till studielitteratur men så fick jag syn på faktadelen längst bak. Jag tänkte att jag skulle ge den en chans och läste den mest på sidan av för intressets skull men även utifall att det skulle dyka upp något användbart till mitt arbete. Jag insåg att det handlade om två personer som reste i tiden vilket jag själv alltid drömt om att få uppleva själv så jag var tvungen att låna de förestående böckerna. Efter Pompeji var jag fast!

Idag är jag snart 21 år gammal, har nyss börjat läsa till förskollärare på universitet och tycker fortfarande mycket om dina böcker trots att texten är "för" lättläst för mig sedan många år tillbaka. Alla Ramona-Theoböckerna står i min egna bokhylla, likaså Theo-Ramona, Kimberlie och de övriga "sago"böckerna som inte tillhör någon serie. Jag måste erkänna att jag inte hunnit läst allihopa än eftersom det blir lite tid till att kunna sätta mig ner och njuta av mina egna böcker. Det har väl varit så sedan gymnasiet men väldigt ofta sneglar jag upp på dina böcker och längtar tills jag får läsa igenom allihopa utan att några andra tråkiga skolböcker kommer i vägen.

När jag hade läst Kinesiska draken tror jag att jag läst från bok 1 till den kanske tre, fyra gånger (med andra böcker emellan varje omgång såklart). Alla tidsepoker och ställen som Ramona och Theo hamnar i är just sådana ämnen som jag alltid varit väldigt intresserad av. Pompeji, häxtiden, vikingarna, franska revolutionen och första- andra världskriget är ämnen jag arbetat med i skolan och varit väldigt intresserad av. Först EFTER att jag läst om det började jag läsa dina böcker. Därför är det en extra speciell känsla att läsa de böckerna och mer och mer intresserad blir jag då av de historiska händelserna. För flera veckor sen när jag såg att det skulle komma ut två böcker om Anastasia och Titanic kände jag att det är otroligt hur spännande händelser du väljer att skriva om. Under högstadiet var jag som besatt av familjen Romanov eftersom det finns flera bilder på dem och hur de såg ut i verkligheten. DET är en stor del till att jag tycker om stora historiska händelser. Likaså kan man se och läsa om Titanics resenärer. Ser verkligen fram emot att läsa de böckerna nu. Tack för alla år och kommande år med spännande böcker."

"Hur lyckas du? Återigen sitter jag fast i en av dina böcker. Vill inte gå av tåget, önskar att det aldrig kommer fram så jag bara kan läsa vidare... Du är grym!" (Skräckresan med Titanic.)

"Vill bara berätta att tre av mina barn just nu slukar dina böcker på Theo och Ramona. Äldste sonen som är 13 har aldrig läst speciellt mycket, men nu slukar han bok efter bok i rasande fart. Nyligen hade han dessutom Franska revolutionen i skolan och då passade det ju hur bra som helst att läsa Giljotinen samtidigt!! :D Min dotter som är 9 har inte heller varit så intresserad av böcker. Mest läst
vissa hästböcker bara och haft svårt att hitta ngt hon gillar. Men även hon älskar dina böcker och är nu på kort tid inne på sin andra bok om Theo och Ramona. Min 12-åring läser också dina böcker med intresse. Och han tar intryck av hur du skriver och använder sig av dina knep i sina skrivuppgifter i skolan :) Så tusen tack! :D" 

"Hej! ville bara berätta att tack vare dina böcker vet jag jättemycket om länder/städer på SO! Tex Egypten (Faraos förbannelse) o nya Zeeland (Kimberlie)"


Kanske kan du förstå hur glad jag blir när jag läser sådana här mejl och brev? Jag tycker det är helt underbart att vara författare! Tack alla goa fans för att ni finns och inspirerar mig till att skriva fler böcker.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

2 kommentarer:

  1. Vilka goa fans du har! De är viktiga. Jag lämnade en av mina böcker till en gammal man igår. Han uppmuntrar mig hela tiden och talar om hur bra jag skriver (vare sig jag gör det eller ej :) ). Men inte kan jag ta den gratis, sa han. Det är inte gratis, sa jag. Du har betalat med all positiv peppning du ger mig, du har bidragit till att boken skrivits. Jaha, sa han, ja såna mynt har jag mer av. Visst blir man glad då?

    SvaraRadera
  2. Hej Eva

    Ja, de är underbara och jag är rädd om dem. Vilken härlig man, det är precis det jag talar om, uppmuntrande ord som får oss att vilja skriva mer. Bra gjort Eva!

    Kram Kim :-)

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!