Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 27 januari 2015

"Otäck läsning från mysig sagotant" På flykt från andra världskrigets fasa av Kimselius

Har fått en  mycket fin recension av Kristina Svensson på bloggen Tomatsallad av min bok På flykt från andra världskrigets fasa. Det är både ris och ros och det tycker jag är perfekt. Nedan kan du läsa Kristinas recension av boken.


Kim Kimselius lever mångas dröm. Hon promenerar med sina hundar, skriver böcker och är en av de få författare i Sverige som lever på sitt skrivande. Ovanpå detta är hon en generös person som alltid tar sig tid att dela med sig av goda råd. Jag har haft turen att träffa henne som hastigast på Bokmässan två år i rad och att ha en del kontakt med henne däremellan. Hon ställde exempelvis upp och berättade i Förverkliga din bokdröm om varför hon ger ut sina böcker själv.

På flykt undan andra världskrigets fasa

Det var lite nervöst att ge sig i kast med en bok jag verkligen vill kunna rekommendera för att jag gillar författaren. Men eftersom jag håller på och betar av e-böcker med etiketten Frankrike kunde jag inte gärna hoppa över På flykt från andra världskrigets fasa när den dök upp i listan.

Med alla böcker finns det saker jag gillar mer eller mindre och jag börjar med det jag inte gillar så får jag det överstökat. Det är lite övertydligt här och där, särskilt i början. Det här är Kimselius sextonde bok om tidsresenärerna Theo och Ramona och för att böckerna ska fungera att läsa fristående behövs en del förklaring. För mig blir det för mycket. Nu är detta en ungdomsbok och den primära målgruppen har inte plöjt lika många böcker om andra världskriget som jag har så det handlar mer om att matchningen läsare-bok inte är optimal än om något fel på boken.

Cliffhangers för spänning och variation

Det jag tyckte var bäst med boken är hur spännande den är. Kim jobbar mycket med cliffhangers; kapitlen slutar ofta med en mening som gör att jag bara måste läsa vidare. Ofta indikerar dessa cliffhangers att något hemskt är på väg att hända och det gör det – ibland. Men inte alltid vilket gör att det aldrig blir förutsägbart. Precis när jag sitter och funderar på hur ska de ta sig ur den här knipan så… Nej, jag ska inte avslöja vad som händer hos Gestapo.

För mig kändes På flykt från andra världskrigets fasa ganska realistisk vilket på ett positivt sätt skiljde den radikalt från en annan bok jag läste från samma tidsepok där hjälten ställde sig upp igen på slaget nio oavsett hur många revben han brutit.

Modiga motståndskvinnor i Paris

På flykt från andra världskrigets fasa utspelar sig i Paris och handlar om nazisternas övergrepp mot judar. Ett par av karaktärerna som är med är baserade på riktiga personer.

Just fransk-brittiska kvinnor som jobbade i motståndsrörelsen i Frankrike under andra världskriget verkar vara ett återkommande tema för mig just nu. För ett tag sedan snubblade jag över historien om en kvinna som landsattes i närheten av Antibes. Den åkte såklart rakt in i manuset till det jag hoppas ska bli Strövtåg runt Antibes. Jag har också blivit tipsad om att boken Girl Who Fell From The Sky av Simon Mawer ska vara bra.

Kim Kimselius bloggar flitigt och visar just nu upp i sociala medier helt enkelt bedårande bilder på sin senaste hundvalp (sommaren 2013). Det finns alltså många skäl till att följa henne.
Tack för den fina recensionen Kristina :-)

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, CDON.COM.

Idag talar jag om vikten av att läsa på Kim M Kimselius Författarblogg

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.Jag med några av mina drygt 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!