Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 4 februari 2015

Skrivtävling Svenska Kulturfonden utlyser Hans Ruin-essätävling 2015

Svenska Kulturfonden utlyser en skrivtävling. Du har ett helt år på dig att skriva. Än så länge har de inte lagt ut så mycket information på sidan, men kika in där i oktober så får du veta mer, under tiden är det bara att skriva på. Här kan du läsa mer om vad en essä är.

Hans Ruin-essätävlingen 2015

Följande Hans Ruin-tävling utlyses hösten 2015. Bidragen ska vara inlämnade i mars 2016 och resultatet är klart strax före midsommar 2016.
Mera information kommer att finnas på vår hemsida från oktober 2015.

Hans Ruin-essätävlingens priser 2013
Tisdagen den 18.6, på Hans Ruins födelsedag, delades priserna ut i den femte essätävlingen som bär hans namn. Första priset (4000 euro) gick till Petter Lindblad Ehnborg från Stockholm för essän Minnesteckning över glömskan. Det övriga pristagarna, hedersomnämnandena samt juryns motiveringar framgår nedan.

114 essäer hade influtit till årets upplaga av Hans Ruin-essätävlingen. Antalet ligger på samma nivå som 2010, när tävlingen senast avgjordes. Drygt 60 bidrag kom in från Sverige, drygt 50 från Finland. Bland prismottagarna och dem som fick hedersomnämnande finns båda länderna representerade. Kvinnliga skribenter utgjorde en liten majoritet.
Essätävlingen arrangeras av Svenska kulturfonden, i samarbete med finlandssvenska kulturtidskrifter. I höst publiceras de vinnande bidragen i en antologi. Före det kommer de prisbelönta essäerna att ingå i de kulturtidskrifter som är med i samarbetet kring essätävlingen: Ad Lucem, Astra, Finsk Tidskrift, Horisont, Nya Argus och Ny Tid. Tidskriften Presens ingår även i samarbetet.


Lycka till!

Här hittar du fler Skrivtävlingar.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"En väldigt bra bok för dem som skriver som hobby, har författardrömmar eller redan är författare" Tanja Dianovas bokblogg.

Läs mer om Att skriva med glädje.

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina drygt 30 böcker.  Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!