Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 30 september 2015

Skrivtävling för alla unga mellan 10 och 15 år

I början av veckan tipsade jag om Mörkersdottir förlags skrivtävling för ungdomar. Här kommer ännu en skrivtävling för dig som är ung. Den här gången är det bokförlaget Langenskiöld som utlyser tävlingen.

Bokförlaget Langenskiöld vill uppmuntra unga att läsa och skriva, och anordnar därför en årlig novelltävling för alla som är mellan 10 och 15 år gamla. Manuset ska på valfritt sätt förhålla sig till temat "vatten". Det bästa bidraget publiceras som e-bok.
Texten ska vara max 10 sidor lång och skickas till oss i Word-format senast 1 november 2015. På första sidan vill vi att deltagaren skriver en kort presentation av sig själv, där namn, telefonnummer, e-post, hemort, intressen och favoritbok anges. Tävlande noveller skickas per mejl till info@langenskiolds.se.

I juryn: 15-åriga författaren Maj Lundgren (debuterade år 2014 med ungdomsromanen Hjärtat fortsätter att slå), förlagschef Susanne Hamilton och förlagsassistent/redaktör Amanda Persson.

Förra årets vinnare: Fanny Thiel, 11 år, Clara Silfverswärd Dahlgren, 15 år, och Anna Engström, 11 år. E-bokssamlingen Blodig höst kan laddas ner på vår hemsida.  
Vid frågor, kontakta förlaget på telefonnummer 08-663 90 50 eller e-post info@langenskiolds.se.

Lycka till!

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?


Kramisar Kim

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena MiltonNu finns min andra skrivbok Att hitta glädje i skrivandet ute i handeln. Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.
"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric AhlgrenVad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
 
Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!