Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 25 oktober 2015

Boktips De öde fälten av Elly Griffiths


De öde fälten av Elly Griffiths

Varje gång jag avslutar en bok av Elly Griffiths känner jag mig lite sorgsen, eftersom jag vet att jag måste vänta ett bra tag på nästa bok.

Det här är en av de bästa böcker Elly Griffiths har skrivit. Här fångar hon mig direkt och håller mig fången till sista sidan.

Berättelsen är skickligt uppbyggde, en riktig pysseldeckare där ledtrådar läggs ut och jag gör allt jag kan för att lista ut vem mördaren är. Men som i den bästa Agatha Christistil lurar hon mig totalt.

Allt börjar med att en grävskopa på en byggarbetsplats stöter på ett flygplansvrak från andra världskriget. Där sitter piloten kvar vid spakarna. När rättsarkeologen Ruth Galloway kallas in inser hon direkt att piloten inte kan ha dött i planet.

Den här boken innehåller allt, mystiska lik, personer som hittas på platser de omöjligt kan befinna sig, mystiska personer som stryker omkring i trakten, kvarlevor av en människa inne hos grisarna, stormar och översvämningar. Ja, vad mer kan man begära.

Mitt uppe i allt detta är Ruth Galloway och när hon nystar i trådarna upptäcker hon att många av dem bär till familjen Balckstocks gods som inte ligger långt ifrån det hittade flygplansvraket.

Tillsammans med kommissarie Nelson kommer hon allt närmare lösningen och hotas på så sätt till livet, när mördaren vill sopa undan alla spår efter sig.

Läs den!!!

Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!