Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 23 november 2015

Färgomslag Döden på Island Pingvellirs historia

 Döden på Island av Kim M Kimselius


Nu har det kommit färgförslag på Döden på Island, 21 historiska äventyrsboken om Theo och Ramona. Jag tycker mycket om det här omslaget, vad tycker du?

Det som är extra roligt i år är att jag skriver på två böcker som utspelar sig på Island. Den andra heter Det osynliga folket på Island

Jag har varit runt och föreläst och signerat på Island och jag förälskade mig i landet redan när jag reste från flygplatsen mot Reykjavik första gången. Sedan dess har jag sett större delen av Island, tack vare min fantastiska isländska förläggare och alla människor som har ställt upp och kört mig runt och visat mig Islands magiska platser.

Pingvellir på Island
Om du kikar på min bild från Pingvellir ser du att jag har lämnat den till illustratören Mats Minnhagen, eftersom det är en viktig plats i Islands historia.

Þingvellir nationalpark, eller Tingvalla, Island, är av Unesco klassat som ett av världsarven. Platsen är belägen intill Islands största sjö, Þingvallavatn, och sägs vara den plats där islänningarna höll sitt första riksmöte. Förutom att Alltinget träffades där användes också vallen som domstol.
Utöver sitt historiska värde är Tingvalla också en geologisk skönhet. Tingsplatsen är omgiven av branta väggar av berg och lava, som står kvar sedan Þingvallavatn uppstod genom en spricka i kontinentalblocken för tusentals år sedan.

Tingvalla, som är beläget på en geologiskt mycket intressant plats mitt emellan den nordamerikanska och eurasiska kontinentalplattan och den djupa ravinen, uppstod genom en förkastning någon gång i forntiden. Ravinen kallas "tingsmännens ravin", Almannagjá. Sprickbildningen är fortfarande aktiv och utvidgar sig närmare 5 mm varje år. Området består av den stora ravinen och en mängd mindre förkastningar på en bredd av närmare 400 meter.

Här spelades stora delar av filmen Bröderna Lejonhjärta in. (Faktatext om Pingvellir hämtad från Wikipedia.)

Mitt första möte med Pingvellir var magiskt. Det var kallt och blåsigt, ändå förtrollade omgivningen mig. Jag hade två fantastiska guider, min isländska förläggare och hennes man som tillika är författare och historiker. Han berättade levande om Islands historia och där och då bestämde jag mig för att jag skulle skriva om Island.

Kims isländska förläggare Elin och Kim i Pingvellir med sjön Pingvallavatn i bakgrunden.
Det var 2009 när Tillbaka till Pompeji släpptes på isländska och blev utsedd som en av årets bästa utländska böcker. När jag kom tillbaka till Island 2013 för att föreläsa, tyckte min förläggare att det var dags att de isländska böckerna blev skrivna. Hon tog med mig till en bokhandel och lassade på mig böcker om Islands historia. Det blev så många att de inte fick plats i resväskan. Min förläggare var snäll och skickade böckerna till mig.

Förkastningssprickor i Pingvellir
Nu är det alltså dags för mig att skriva om Island och då skriver jag två böcker på en gång, för det finns så oändligt många intressanta saker att berätta om Islands historia.

Vill du se fler foton från mina Islandsresor kan du kika in på min Skrivarblogg Kim M Kimselius är här nu.

Tyvärr får du ge dig till tåls ända till 2016 innan du får läsa den här boken. Vill du följa arbetet med bokens text kan du kika in på www.theoochramona.se

Nu är jag nyfiken på att få höra vad du tyckte om färgskissen och det här inlägget.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!