Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 4 mars 2016

Boktips Den stora verklighetsflykten av Lars Vasa Johansson

Den stora verklighetsflykten av Lars Vasa Johansson

Kan det bli mer galet än så här?

Anton är en trollkarl som grämer sig över att han inte lyckas i livet. Speciellt avundsjuk är han på barndomsvännerna Sebastian och Charlotta, som får många fler bokningar än han och får uppträda på stora scener, medan han bara får ta små bokningar.

När han är på turné bestämmer han sig för att köra vidare, trots att det är sent. Då råkar han köra på en soffa mitt på vägen. Han ger sig ut för att hämta hjälp i Tivedens nationalpark. Där möter han en liten flicka som ber honom om hjälp med att plocka blommor. Som vanligt vräker Anton bara ur sig en bitsk kommentar och går vidare. Till slut stöter han på ett hus där kvinnan och mannen berättar för honom att det var mycket oklokt att inte hjälpa den lilla flickan, för hon är inte vem som helst. Från och med nu kommer han att drabbas av den en olyckshändelsen efter den andra. De kan hjälpa honom säger de. Anton tror inte dem, utan ger sig iväg.

Då börjar olyckshändelserna. När han till slut efter otaliga missöden råkar köra av vägen, ned i floden, är måttet rågat och Anton beger sig tillbaka in i skogen för att söka hjälp av det gamla paret. Även om han inte för en minut tror på ett enda ord av det de har berättat, men i alla fall. Han har ingen annan att vända sig till.

Här blandas oknytt med trollerivärlden i en sanslös berättelse, där det är nästan plågsamt synd om Anton och allt han råkar ut för. En stunds verklighetsflykt bland magiska väsen, tillsammans med en man som tror att han vet allt och tror att världen kretsar kring honom.
Den får tre stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!