Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 18 mars 2016

Boktips Hunger av Margit Sandemo 32 boken i Sagan om isfolket


Hunger av Margit Sandemo 32 boken i Sagan om isfolket

Marit i Svelten blev ensam kvar att ta hand om sin far när alla hennes syskon reser till Amerika för att söka lyckan. Det är knapert med mat i den lilla stugan mitt ute i skogen. När fadern dör hankar Marit sig fram. Hon är skygg och inte van att möta folk. När hon en dag får ett hugg av smärta i magen som inte vill ge med sig, ger hon sig av för att söka hjälp. Men hon kommer inte långt förrän hon stupar.

Två barn hittar henne halvdöd i skogen och hämtar hjälp. En av dem är läkaren Christoffer Volden av isfolket. När hon ligger på sin dödsbädd vill Christoffer göra hennes tid till ett lyckligt minne och säger att han älskar henne och lovar att gifta sig med henne.

Christoffer är redan förlovad med rikemansdottern Lise-Merete Gustavsen, vars far sponsrar sjukhuset där Christoffer arbetar. När Marit överlever och blir bättre, vet Christoffer inte vad han ska ta sig till.

Det här är en både spännande och intressant bok, som till större delen utspelar sig på sjukhuset där Christoffer försöker bota alla sjuka, oavsett om de är fattiga eller rika. Men de rikaste tycker att de ska gå före de som inga pengar har och hotar med att dra in sina bidrag om Christoffer fortsätter behandla alla jämlikt.

Jag tyckte mycket om den här boken, den fångade mig verkligen. Rekommenderar den varmt.Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!