Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 3 april 2016

Boktips Journal 64 av Jussi Adler-Olsen


Journal 64 av Jussi Adler-Olsen
Är mycket glad att jag fick tips om den här författaren vid en av mina signeringar. Nu läser jag böckerna, en efter en, och njuter lika mycket varje gång. Den här är inget undantag.

Jag älskar att få återknyta bekantskapen med Carl Mörk och hans assistenter Assad, som verkar ha ett hemligt förflutet och Rose som är bitsk och inte låter någon sätta sig på henne, inte ens hennes chef. Alla arbetar de på Avdelning Q, nere i källarvalven. Skulle vilja sträckläsa alla böckerna i tur och ordning, men jag ger mig till tåls och låter det gå en tid mellan varje bok, för jag vet att jag snart bara har en enda bok kvar i väntan på att författaren ska skriva ytterligare en bok.

Det som gör att Jussi Adler-Olsens böcker är så bra, är att han lyckas överraska läsaren. Dessutom är hans personporträtt enastående och det känns som jag står bredvid varje person och ser dem, samtidigt som jag är inne i deras huvuden och tar del av deras tankar.

Just den här boken, Journal 64, berörde mig djupt och fick mig att bli arg, samtidigt som det föll tårar över kvinnornas öden.

Jag får följa flickan Nete Hermansens öde, hur allt går fel i livet när hennes mamma dör när Nete är en liten flicka. Den ena händelsen efter den andra för henne in på fel spår i livet. Till slut hamnar hon på Kvinnohemmet på ön Sporgö för att glömmas bort. Här hör grymhet, tvång och förnedring till vardagen. Det är helt omöjligt att ta sig ifrån den isolerade ön utanför Danmarks kust.

När ett gammalt fall hamnar på Avdelning Q:s bord stöter gruppen på Nete Hermansens namn. När de börjar rota i fallet inser de att de har stött på något betydligt större än vad de någonsin anar. Mäktiga män som fortfarande är i livet gör allt för att skydda sin hemlighet och drar sig inte ens för att utplåna hela avdelning Q.

Oerhört spännande! Läs den!!!

Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!