Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 8 maj 2016

En ring av järn av Susan Cooper

En ring av järn av Susan Cooper

Den här tyckte jag inte lika mycket om som förra boken, Ovan hav under sten, som var spännande från första sidan och svår att lägga ifrån sig. I En ring av järn satt jag och väntade på att något verkligt spännande skulle hända. Tyvärr blev det aldrig så. Vilket är synd, eftersom det känns som om den ingår i samma berättelse som Ovan hav under sten och jag ville verkligen läsa mer i den här serien. Det är ingen dålig bok, men inte heller någon jag känner har fastnat inom mig.

Skrämmande, fruktansvärda krafter drabbar Will natten före hans elvaårsdag. Det är som om en mardröm blivit verklighet. Snart förstår han att det nalkas ett okänt hot från en annan tid, från en annan värld. Att mörkrets krafter är i rörelse och att de kommer allt närmare. Av bonden Frank Dawson har han fått en ring av järn. "Ha den på dig, ständig", sa Frank varnande, och nu inser Will att ringen är ett vapen i kampen mot mörkret. Och att han, Will Stanton, är en av de utvalda som är förutbestämda att rädda världen och utsedda att ta upp kampen mot det onda.



Den får tre stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte.  

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!