Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 25 maj 2016

Game of Thrones inspelningsplatser på Island

Game of Thrones inspelningsplatser på Island
Som du säkert vet håller jag just nu på med två böcker om Island:

Döden på Island. Här ser du Thingvellir i bakgrunden och vulkanen

och Det osynliga folket på Island, som utspelar sig i Myvatns omgivningar.
När jag hittade det här inlägget om Game of Thrones hos Allt om Resor höll jag precis på att skriva om händelser som utspelar sig på Thingvellir, tingsplatsen på Island. Även de andra platserna som nämns i texten är med i mina böcker. Därför blev jag extra glad när jag läste nedanstående text:

Island respresenterar den nordligaste delen av Westeros genom hela serien. Till områden man filmat i hör de majestätiska omgivningarna i Thingvellir och Hvalfjordur. Vulkanen Hverfjalls isiga krater har förekommit ett flertal gånger. Nationalparken Thingvellir förekommer i berättelsen om Arya Stark och som plats för uppgörelsen mellan Sandor "The Hound" Clegane och Brienne of Tarth. Scener från andra sidan muren har serien igenom filmats vid Vatnajökull och Svínafellsjökull.

Nu kommer jag att se på Game of Thrones med ännu större intresse för att se om jag känner igen platserna där scenerna utspelar sig.

Thingvellir
Thingvellir/Þingvellir nationalpark, eller Tingvalla, Island, är av Unesco klassat som ett av världsarven. Platsen är belägen intill Islands största sjö, Þingvallavatn, och sägs vara den plats där islänningarna höll sitt första riksmöte. Förutom att Alltinget träffades där användes också vallen som domstol.

Utöver sitt historiska värde är Tingvalla också en geologisk skönhet. Tingsplatsen är omgiven av branta väggar av berg och lava, som står kvar sedan Þingvallavatn uppstod genom en spricka i kontinentalblocken för tusentals år sedan.
Tingvalla, som är beläget på en geologiskt mycket intressant plats mitt emellan den nordamerikanska och eurasiska kontinentalplattan och den djupa ravinen, uppstod genom en förkastning någon gång i forntiden. Ravinen kallas "tingsmännens ravin", Almannagjá. Sprickbildningen är fortfarande aktiv och utvidgar sig närmare 5 mm varje år. Området består av den stora ravinen och en mängd mindre förkastningar på en bredd av närmare 400 meter.

Här spelades stora delar av filmen Bröderna Lejonhjärta in. (Texten om Thingvellir hämtad från Wikipedia. Kika in på länken och se bilder från platsen.


Game of Thrones
Game of Thrones är en amerikansk TV-serie baserad på romanserien Sagan om is och eld av författaren George R.R. Martin. TV-serien är skapad av David Benioff och D.B. Weiss. Martin har sagt att Sagan om ringen och Rosornas krig varit hans inspiration.

Serien spelas in i Malta, Nordirland, Island, Kroatien och Marocko. Det första avsnittet sändes den 17 april 2011 i USAHBO. I samband med att fjärde säsongen hade premiär i april 2014 bekräftades det att serien fått kontrakt för att spela in ytterligare två säsonger. Skådespelarna har år 2015 skrivit kontrakt med HBO för sju säsonger och HBO meddelade i augusti 2015 att de ska göra allt i sin makt för att även en åttonde säsong skall bli verklighet. Dessutom uttyckte HBO en stark önskan om att även göra en prequel till Game of Thrones.

Första säsongen beräknas vara den dyraste tv-serien som någonsin spelats in, och de tio avsnitten ska ha kostat mer än motsvarande 312 miljoner kronor.


Serien utspelar sig på den fiktiva kontinenten Västeros, ofta kallad "De sju kungarikena". Eddard "Ned" Stark (Sean Bean), lord av Vinterfell, bekymras av rykten från muren i norr då han får besked om att Jon Arryn, hans mentor och kungens hand, dött av feber och att kung Robert Baratheon (Mark Addy) är på väg till Winterfell. Ned blir tillfrågad om att ersätta Arryn som kungens hand och reser till Kungshamn för att assistera kungen. Familjen Stark delas då upp genom att Ned och döttrarna Arya och Sansa åker till Kungshamn. Kvar i Vinterhed är Catelyn och hennes söner. Jon Snow, Neds oäkting som är illa omtyckt av Catelyn, beger sig till muren i norr för att bli en edsvuren man i Nattväktarna, den traditionstyngda vaktstyrka som försvarar muren som separerar den avlägsna norden. På andra sidan havet på kontinenten Essos smider exilprinsen Viserys Targaryen (Harry Lloyd) planer för att återerövra De sju kungarikena. Han gifter bort sin yngre syster Daenerys till stamkungen Khal Drogo. Daenerys blir senare en av huvudkaraktärerna då hon också har planer på att sitta på järntronen. Andra pretendenter är Roberts yngre bröder Stannis och Renly, som ser sig som Roberts legitima arvtagare. I norr gör Neds äldste son Robb anspråk på att vara "kungen i Norr" och på Järnöarna utropar sig lord Balon till kung av Järnöarna. (Läs mer om Game of Thrones på Wikipedia, varifrån ovanstående text är hämtad.)

Här kan du se mina blogginlägg och bilder från Island.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!