Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 15 maj 2016

Ready player one en av de bästa fantasyböcker jag har läst på länge!


Ready player one av Ernest Kline
Det här är en av de bästa fantasyböcker jag har läst på länge. Lyssnade klart på boken för några dagar sedan och den finns hela tiden kvar i huvudet, jag vill lyssna igen. Har den som pappersbok, så chansen är stor att jag kommer att läsa boken. Fick tips av en anställd på Akademibokhandeln om boken och det är jag tacksam för, annars kanske jag inte hade fått uppleva den här boken. Okej, den finns bara på engelska, men det tror jag inte är några problem, eller hur?

Det är år 2044. Världen är en eländig plats att befinna sig på. Oljan har tagit slut, klimatet är hopplöst dåligt. Fattigdom och sjukdomar sprider sig. Precis som de flesta andra av mänskligheten på jorden flyr Wade Watts in i spelet Oasis, en virtuell utopia där du kan bli precis vad du vill, där du kan gå i skolan, leva och förälska dig i vem som helst på de tiotusen planeterna som finns i spelet.

Precis som alla andra är Wade besatt av att vinna spelet som OASIS grundare James Halliday startade den dag han dog. Den som hittar guldägget inne i spelet ärver hela mannens förmögenhet, som är enorm.

I fyra år kämpar folk över hela jorden för att hitta den första ledtråden, utan att lyckas lösa den gåta som kan ta dem vidare i spelet. Då snubblar Wade över den första pusselbiten. Han blir spelare Number one och toppar listan. Plötsligt jagas han av tiotusentals andra som är ute efter förmögenheten. Den värsta motståndaren är ett företag som vill komma åt förmögenheten och bli ägare till OASIS, något som skulle försämra allt för alla som är inne i spelet, som hittills varit gratis. Wade känner att han måste vinna. Det är ett farligt spel och det är inte bara i spelet man kan bli dödad, när företaget kämpar för att hamna på första plats.

En otroligt fängslande bok, som gjorde att hörlurarna satt som klistrade på mig tills boken var slut. Alla dessa världar som skildras i boken, personporträtten, miljöerna, spelet. Allt görs så levande att det känns som om jag är där och jagas av andra som är ute efter att vinna.

Om du inte har några problem att läsa på engelska vill jag bara säga: LÄS DEN!


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!