Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 1 juni 2016

Akademiska Bokhandeln i Finland är nu en del av Bonnier Books

Bonnier blir allt större. Nu har de köpt upp Akademiska Bokhandeln i Finland. Läs mer i Bonniers pressmeddelande.


Akademiska Bokhandeln nu en del av Bonnier Books

Konkurrens- och konsumentverket har godkänt Bonnier Books förvärv av Akademiska Bokhandeln. Från och med 1 oktober ingår Akademiska Bokhandeln i Bonnier Books.
Bo Holmberg, tillförordnad VD för Akademiska Bokhandeln, har redan påbörjat sitt uppdrag. Holmberg har ett långt förflutet från Akademibokhandelskedjan i Sverige där han senast var verksam som Affärsområdeschef och Försäljningsdirektör.

Bo Holmberg, tf VD Akademiska Bokhandeln:
”Efter många månaders förberedelse ser vi fram emot att få jobba med och utveckla Akademiska Bokhandeln. Det är en mycket anrik bokhandel som har en stor potential att lyckas väl på marknaden genom att ha ett starkt kunderbjudande. Akademiska Bokhandeln har ett inarbetat varumärke samt butiker med mycket kunnig personal. Vi kommer fortsätta att vara en kvalitetsbokhandel med ett brett utbud av böcker, kompletterat med pappers- och kontorsvaror. Vi vill utveckla butikerna till att bli en naturlig mötesplats genom att ge inspiration, tips och idéer, samt göra det enkelt för kunderna att hitta i butikerna och enkelt att handla.”

Förvärvet av Akademiska Bokhandeln omfattar sex butiker i Finland. Genom förvärvet blir Akademiska Bokhandeln ett separat dotterbolag inom Bonnier Books som idag är verksamma inom förlag, e-handel, distribution och bokklubb. Akademiska Bokhandeln blir därmed ett systerbolag till Bonnier Books Finland.

Jacob Dalborg, VD Bonnier Books:
”Vi är väldigt glada över att Akademiska Bokhandeln nu är en del av vår koncern. Vi ser långsiktigt på den finska marknaden och vi tror på litteraturen, men är samtidigt medvetna om de utmaningar branschen står inför. Akademiska Bokhandeln är en viktig pusselbit i finskt kulturliv och passar väl in i vår strategi att driva såväl förlagshus, som fysisk bokhandel och e-handel.”

I Akademiska Bokhandeln har tidigare sju butiker ingått: Bokhuset i Helsingfors centrum, samt butikerna i Hagalund, Itis, Jumbo, Åbo, Tammerfors och Uleåborg. Stockmann har tidigare beslutat att stänga butiken i Uleåborg.

Akademiska Bokhandeln grundades 1893 av Alvar Renqvist och Gösta Branders och har varit en del av Stockmannkoncernen sedan 1930. Akademiska Bokhandeln har ett brett utbud av litteratur på finska, svenska och engelska, samt även annan utländsk litteratur på originalspråk. De säljer även tidningar, samt pappers- och kontorsprodukter. Akademiska Bokhandelns omsättning var 40,6 miljoner Euro under 2014.

Bonnier Books är ett av Europas största förlagshus inom barnlitteratur, skönlitteratur och fakta och verksamma i bl a Finland, Sverige, Norge, England, Tyskland, Polen och Frankrike. Bonnier Books dotterbolag är även verksamma inom e-handel, bokklubb, distribution och handel. I Finland äger Bonnier Books bl a förlagen WSOY, Tammi och ReadMe, samt e-handeln Adlibris. Bonnier Books omsätter ca 7 miljarder kronor, har över 2 000 anställda och är en delkoncern och affärsområde inom Bonnierkoncernen.

Stockmann är ett finländskt börsbolag inom detaljhandeln med ca 13 000 anställda varav ca 5 000 i Finland. Bolaget grundades år 1862. Koncernens omsättning uppgick till 1 845 miljoner euro 2014. Akademiska Bokhandeln och dess e-handel tillhör affärsenheten Stockmann Retail, där även Stockmannvaruhusen och Stockmanns nätbutik ligger. Stockmann har idag 16 varuhus i fyra länder (2014).

För ytterligare information, kontakta:
Bonnier Books
Bo Holmberg, tf VD, Akademiska Bokhandeln +46 70 869 32 20
Jacob Dalborg, VD, Bonnier Books, +46 8 696 8001
Stockmann
Per Thelin, VD, tel. +358 9 121 5542

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Kramisar Kim
Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

2 kommentarer:

  1. Får en plötslig känsla av att de riktigt stora och de allra minsta företagen blir fler medan de mittemellan, som väl utgör majoriteten, ligger stilla (eller möjligen köps upp och minskar). Och då tänker jag inte bara på bokbranschen. Kan det vara så?

    SvaraRadera
  2. Hej Eva

    Ja, jag tror att det är så. Lite skrämmande tendens, men så är det med alla företag nuförtiden. Tråkigt nog. Det är mångfalden som är styrka, inte storleken, eller...

    Kram Kim :-)

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!