Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 19 augusti 2016

Boktips Tre minuter av Roslund och Hellström

Tre minuter av Roslund och Hellström

Det här var en mycket spännande bok av Roslund och Hellström. Inser att jag har lyssnat på dem i fel ordning. Något som jag kommer att åtgärda snarast, för den är boken var riktigt bra!

Berättelsen tar läsaren med in i en okänd värld, med knarkkarteller i Colombia, agenter i USA och polisen i Sverige. Den gemensamma nämnaren är Piet Hoffmann, som arbetar som infiltratör åt den svenska och amerikanska polisen. Tillsammans med sin fru Zofia och sönerna Hugo och Rasmus lever han ett uppdiktat liv och blir till slut knarkkungens högra hand.

Trots att han lämnar uppgifter till amerikanska myndigheter som hjälper dem att lägga beslag på stora laster med narkotika hamnar Piet Hoffmann på USA:s regerings dödslista. Till slut står han helt ensam i världen med döden lurande från alla håll. Det enda han har på sig är tre minuter för att rädda livet.

När boken är klar känns det som jag har gjort en mycket lång resa till trakter jag aldrig tidigare besökt. Bra miljöskildringar och personporträtt. Jag känner verkligen samma rädsla som personerna gör i böckerna. Tuggar på läpparna när det är som mest spännande och kan inte sluta lyssna.


Det här är en fristående fortsättning på Tre sekunder och Roslund & Hellströms sjunde bok. Tre sekunder utsågs till Bästa svenska kriminalroman och vann International Dagger Award och hyllades av pressen både i Sverige och internationellt.

Mycket spännande bok, som varmt rekommenderas.


Den får fyra stjärnor av fem möjliga.Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM. (När jag hämtade länkarna till boken såg jag att alla som läst boken hade gett den full poäng.)

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.


Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka! Mejla Kim M Kimselius.

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

2 kommentarer:

 1. Jag vet ju att Roslund & Hellström skriver ovanligt bra spänningsromaner. Men jag har bara läst Box 21 och blev då så illa berörd att jag inte har vågat läsa fler. Den gav mig mardrömmar med sin trovärdiga beskrivning av övergrepp mot kvinnor. Men nu bestämde jag mig. Den här vill jag läsa. Kanske borde läsa Tre sekunder först? Kramar från Ethel

  SvaraRadera
 2. Hej Ethel

  Usch då, Box 21 låter inte som någon bok för mig.

  Jag hade inte läst Tre sekunder innan, men jag kommer definitivt att göra det nu. Så jag tror att det är rätt av dig att börja med den.

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!