Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 20 september 2016

På väg till Bokmässan i Göteborg

På väg till Bokmässan i Göteborg
Packar ihop det sista och ger de sista instruktionerna till husvakterna. De har tagit kattungarna med storm och charmat dem totalt, eftersom de hade tagit med kattgodis till Troll och Trulsa. Undrar om kattungarna vill följa med husvakterna hem när vi kommer tillbaka från bokmässan...

"Mer! Mer!" säger Troll och Trulsa och kikar på kattvaktens hand. Ibland biter de henne i fingrarna, eftersom de luktar kattgodis.
Även Tudor blir charmad, men han är ju van vid dem. Även om jag vet att han älskar oss allra mest blir även han mutad med extra gott godis. De vet verkligen hur man ska nästla sig in hos djuren.

Snart står jag där igen. Med monter B09:20 fylld av kartonger, pyramiden och allt som behövs för en bokmässa. Varje år kliar jag mig i huvudet och sätter mig uppgivet ned. Var ska jag börja?

Runt om oss arbetas det alltid för fullt och tycker du ljudnivån är hög under själva bokmässan är det inget mot vad den är när montrarna byggs. Det piper, tjuter, ljudanläggningar testas, inga mattor på golvet, de flesta montrar fortfarande relativt kala och ljudet ekar i den stora salen.

Till slut blir det någon slags struktur över det hela och montern är i stort sett klar. När jag ser dem gigantiska bokhögarna undrar jag alltid över om vi har tagit med oss för många böcker det här året. Men för varje år säljer vi slut alltfler titlar redan under de första dagarna. Jag vet inte vad det beror på, kanske att folk har lärt sig att böckerna tar slut och är ivriga att köpa tidigt. Kanske borde vi ta fler böcker med oss, men över 1000 böcker tycker vi räcker... Det är rätt många böcker att packa ned, bära, packa upp och sälja.

Så står jag där på söndag morgon, 2015 och visar på hålen i pyramiden. Vi frontar böckerna för att det ska se mycket ut och sprider ut dem inför mässdeltagarnas ankomst. Men att se hur tomt det ser ut är en helt underbar känsla som författare.

I år är det de här veporna som ska pryda monterväggarna. Egentligen har vi sex nya titlar, men i våras när vi gjorde veporna var de andra böckernas omslag inte klara. Samtliga nya titlar är Det osynliga folket på Island, Döden på Island, Mördande foto, Staden på andra sidan Fjäderpennan, Färgargårdens andar och 10 misstag författare gör.


Förra året höll jag seminarium tillsammans med Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson. Även i år håller vi seminarium 10 misstag författare gör, med samma namn som boken, eftersom boken blev till på grund av vårt seminarium. Det är totalt 127 misstag under 10 rubriker. Inte lätt att få in alla dem på 20 minuter.

Det pirrar i mig av förväntan inför årets bokmässa. Förra året var jag mycket dålig. Hade Meniers sjuka. I år är jag pigg och glad. I år har jag ingen fotograf inbokad, som jag vet om. Sist blev jag kontaktad när jag väl var på bokmässan. Det resulterade i det här fotot:

Ett foto många har skrattat åt, även jag, eftersom jag inte hade en aning om vad som hände runt mig.

Fotot togs inför den här artikeln i tidningen Må Bra. Inte kul att ta ett Må-Bra-foto när man mår så dåligt som jag gjorde just då. Men fotografen var duktig och lyckades ta ett fint foto och jag måste säga att jag är en duktig skådespelare som lyckades le och se fantastiskt glad ut, trots att jag helst av allt bara ville gå och lägga mig och gråta. Inte kul att vara sjuk på bokmässan.

Men i år är jag pigg och frisk och mycket förväntansfull. Kommer att sakna Tudor och kattungarna grymt mycket, men vet att de är i goda händer.

Om du är på bokmässan är du välkommen att hälsa på mig i monter B09:20. Jag är där i stort sett hela tiden, förutom under lunchen, kisspauser och när jag håller seminariet. Vi ses!

Här kan du läsa mina tips om Allt du behöver veta inför Bokmässan i Göteborg.


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"Hej, Tre hattar. Det var ett nöje att få läsa er generösa bok. Jag lärde mig mycket nytt (om bokmässan, egenutgivning, förlagsbranschen etc) och det var spännande och underhållande att få följa era personliga vinklar. Lättläst, informativ, rolig och varierande. Tack!" Med vänlig hälsning Matilda Brasch, svensklärare och hobbyskrivare


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!