Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 14 november 2016

Hejdå Skåne

Härlig vecka i Skåne
Nu har jag tillbringat drygt en vecka i Skåne. Jag har varit och föreläst och jag har skrivit för fullt på Mysteriet med Guldgubbarna.  Jag har bott i min skrivarstuga, som är en liten, oisolerad stuga, med kallvatten, utedass och utedusch.  Det är väldigt spartanskt, men mysigt. Enkelheten och närheten till allt (pga det begränsade utrymmet) gör att skrivandet fungerar bra. Orden liksom kommer av sig själv och det är svårt att sluta. Men när kroppen säger till, eller ögonen värker av trötthet, då stänger jag av datorn, trots att orden fortfarande finns där. Jag vet att de inte försvinner, då kommer att ligga kvar och växa till sig.

Måndags förra veckan var jag och föreläste i Skåne. Jag fick ett fint mottagande på Rinnebäcksskolan i Kävlinge. Vilka underbara elever! Och lärare! Igår hade jag nöjet att träffa några av dem igen när jag var och signerade på Akademibokhandeln Nova Lund. Jag hann inte ens ta av mig kappan, förrän de första personerna kom för att kika på böckerna. En timma innan jag skulle börja signera hade jag redan sålt sju böcker. När jag skyndade iväg till Pressbyrån för att köpa något drickbart kom en av kunderna dit för att få boken signerad. Och detta var innan min signering hade börjat.

Sedan kom fansen. Alexander är ett stort fan som jag möter ofta. Jag tänker på honom som Alex, och det skrev jag även i hans bok. Det blir väl så när man har träffat någon många gånger och pratat ofta på nätet, att de känns om nära vänner och då ger man de smeknamn. Alexander tycker jag mycket om,  han kommer alltid med glada kommentarer på nätet och ger mig goa kramar när vi ses. Dessutom skriver han själv, snart kanske vi blir kollegor.

Det tog ett tag innan jag kunde ta foto på signeringsbordet, så här såg det ut. Redan då hade högarna sjunkit, när jag åkte hem var det inte många kvar.

Det är så kul att träffa hängivna läsare och jag lade flickans namn på minnet för att kunna lägga in det här, men har tyvärr ändå glömt bort det. Som du ser hade jag inte bästa hårdagen. Kyla och mössa har tryckt ihop håret.

Lill-Kim (döpt efter mig) och mamma Jessica kom ända från Göteborg för att hälsa på. Sexåringen tyckte han hade kommit till paradiset, för han upptäckte världens bästa leksaksaffär på Nova Lund. Efteråt gick vi ut och åt och spelade Pokemon-go och jag fångade min allra första Pokemon.


När jag kom ut från Nova Lund köpcenter var solen på väg ned och himlen var magisk. När jag körde ut på Lundaslätten hade jag solnedgången i backspeglarna och en gigantisk blodmåne som såg ut att ligga på marken rakt framför mig. Det var som om jag var på väg rakt in i månen. Vilken upplevelse.

När jag kom till skrivarstugan hade månen stigit högre upp på himlavalvet och var inte längre lika mäktig, men nog så vacker att titta på där den låg inbäddad i moln, men ändå lyckades tränga igenom. Tudor och jag tog en promenad i månskenet.

Det har varit en magisk vecka i Skåne, med många härliga möten och nya upplevelser. Dessutom har jag kommit långt i min bok om Guldgubbarna och de har blivit en del av mitt liv. Nu packar jag väskan och kör hem till Blekinge. Där det inte alls är någon snö, men den lär väl komma snart även där.

Om två veckor är jag tillbaka i stugan för nya signeringar. Hoppas vi ses då!

Här kan du träffa mig under höstens signeringar:
26 november 11-14 signerar Kim sina böcker hos Lek & Sak i Lund.
27 november 11-13 signerar jag hos Akademibokhandeln Center Syd
3 december 11-13 signerar jag hos Lundins bokhandeln i Karlshamn.


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du några av årets nya böcker:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!