Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 7 februari 2017

Skrivprocess Många böcker på gång samtidigt

Skrivprocess Många böcker på gång samtidigt

Böckerna

Det bästa jag vet är att ha många böcker på gång samtidigt. Därför är det precis vad jag har just nu. Mysteriet med Guldgubbarna är i slutstadiet. Detta är femte historiska äventyrsboken i serien Theo- och Ramonaäventyr. Där läser jag sista korrekturet. Den har blivit korrekturläst och faktagranskad, jag har lagt in alla ändringar och nu ska jag läsa den ännu en gång för att se att inget har blivit fel när jag gjort ändringarna.

Samtidigt läser jag in fakta för den 22:a historiska äventyrsboken om Theo och Ramona, Äventyr i Uddevalla. Medan jag läser växer boken fram inom mig och jag anteckningar på gula post-it-lappar. Otroligt spännande faktaläsning. Det känns som om det kan bli en riktigt, riktigt bra bok.

Ännu en bok som är i slutskedet är 10 tips för att leva på din kreativitet. Den skriver jag tillsammans med Lennart Guldbrandsson och Kristina Svensson. Två härliga författarkollegor att samarbeta med. Allt flyter på bra, inga samarbetssvårigheter, alla gör sin del av projektet. Den här boken är en fantastisk källa till kunskap.

Som du säkert vet firar jag 20 år som författare 2017. Därför håller jag på med ett hemligt projekt. Det är alltför tidigt att avslöja något om det, men jag lovar att du inte kommer att bli besviken.

Resa utan slut, berättelsen som jag skriver på Wattpad, skriver jag på minst en gång i veckan. Varje söndag lägger jag ut ett nytt avsnitt till boken. När berättelsen är färdig kommer den att tryckas upp som bok, precis som Mördande foto.

Morden på Färgargården, är andra boken i Färgargårdsserien. En novellsamling jag skriver tillsammans med mina skrivkursdeltagare. Bokomslaget till den är inte helt klart, därför får du en bild på själva huset, Färgargården. Det är här jag håller skrivarkurserna. På den här platsen utspelar sig alla berättelser. En riktigt magisk, inspirerande plats.

Har några andra projekt på gång också. Men jag är inte säker på att de hinner bli klara 2017, därför väntar jag med att berätta om dem.

Skrivprocessen
Hur klarar jag då av att hålla på med så många böcker samtidigt, tänker säkert du. Jo, det gäller att vara strukturerad. Att vara noga med att föra anteckningar och ha olika dokument för böckerna.

Jag gör en Innehållsförteckning för varje bok. Där har jag två kolumner, den ena för kapitelnummer och den andra för anteckningar. Här berättar jag vad kapitlet handlar om och skriver sista meningen i kapitlet.

När jag hoppar mellan böckerna är det därför lätt att skumma innehållsförteckningen och sätta igång med boken. Jag behöver aldrig läsa de kapitel jag har skrivit tidigare, något som spar tid. 

Gör upp en plan
Det gäller att göra upp en plan över hur många böcker det ska ges ut varje år. Sätt upp en rimlig tidsram för varje projekt och håll dig till deadline. Då klarar du också att hålla många böcker på gång samtidigt.

Om det sedan blir fler böcker än planerat gör ingenting. Aldrig hade jag tänkt göra sex böcker förra året, men det blev resultatet. Och när jag räknar in ovanstående böcker blir det ett rejält antal även i år.

Nationalencyklopedin
Förra veckan fick jag och mitt författarskap en plats i uppslagsverket Nationalencyklopedin. Det tror jag inte säljer värst många böcker, men det är en stor ära och en sporre att kämpa på som egenutgivare. För hur många egenutgivare har hamnat i Nationalencyklopedin?

Kämpa på! Du ska se att du också når dina drömmars mål, oavsett vilka de är. Ge inte upp!

 
Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du några av årets nya böcker:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker  
6 kommentarer:

 1. Att skriva på flera manus samtidigt kan vara perfekt: alltid finns det något som passar sinnestämningen och tröttnar man så tar man tag i ett annat en stund.

  SvaraRadera
 2. Hej Eva

  Ja, precis så är det. Förstår av det jag läst på din blogg, och din kommentar att du arbetar på samma sätt.

  Kram Kim <3

  SvaraRadera
 3. Jag tycker också det är lättare med att skriva på olika böcker samtidigt. Planen för vilka böcker ska ges ut de närmaste åren är gjord tillsammans med Karoline som illustrerar.

  SvaraRadera
 4. Hej Gunnel

  Härligt att höra. Det ska bli spännande att läsa alla dina böcker. Bra gjort!

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera
 5. Hej Kim!

  Jag jobbar också parallellt (dock med facklitteratur). Med sammanfattningar av vad det ska bli och innehållsförteckningar som ger en struktur, blir det möjligt att hoppa mellan de olika projekten. Nu ska jag träffa en av mina medförfattare nästa vecka och gå igenom ett alster. Då kan jag ägna mig åt andra alster till dess.

  Hälsningar

  Per

  SvaraRadera
 6. Hej Per

  Underbart att höra att du arbetar på samma sätt. Lycka till med dina projekt.

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!