Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 24 mars 2017

Som en firad rockstjärna...

Som en firad rockstjärna...

Igår kände jag mig som en firad rockstjärna när jag var iväg till Urhulsskolan i Urshult och Trojaskolan i Ryd.

Började dagen med en tidig morgonpromenad innan jag körde iväg. Mitt på ängen satt fasanen och lät. Hela vintern har den besökt vår utfodringsplats för fåglarna. De har varit ett kärt besök. Hoppas den får behålla livet, för det är första gången på 22 år som jag har sett en fasan här.
Dagen var solig och det blev en härlig bilresa tillsammans med en spännande bok i öronen. Måste medge att jag ibland glömde av att lyssna. Jag hade nämligen vaknat med ord till den nya boken Äventyr i Uddevalla och försvann allt som oftast bort i tankarna på den boken.

GPS:n visade mig fel, så jag fick fråga mig fram till skolan. När jag precis klev ur bilen hörde jag glada rop från skolgården: "Välkommen Kim Kimselius!" Det värmde. När jag kom in i lärarrummet stannade jag förvånat till. Det var ett litet rum, fullproppat med folk och det stod fullt med skor på ett av borden. Det visade sig att man kunde prova och beställa skor. Jag föll för ett bar illröda trätofflor. Nu ska jag bara beställa dem, hann inte riktigt med igår.

Blev väl omhändertagen av bibliotekarien Ann-Sofie som visade mig runt. Hela tiden blev jag bemött av glada "Hej Kim!" av skoleleverna. Läraren Evelina, vars namn jag aldrig glömmer eftersom en av huvudpersonerna i mina böcker heter så, var glad och inspirerande. Det märktes att hon var omtyckt av eleverna.

Det var en stor klass, men det märktes knappt, för alla satt knäpp tysta och lyssnade uppmärksamt. Det var svårt att lämna dem, för jag hade gladeligen adopterat varenda elev, de var helt underbara. Men tiden flög iväg och jag skulle vidare.

Ann-Sofie körde före och visade vägen till nästa skola, Trojaskolan i Ryd. Även där blev jag bemött av glada välkomstrop. "Hur vet ni att det är jag?" frågade jag. "Vi har läst dina böcker och det är foto på dig på baksidan av böckerna", svarade en elev. Aha!

Här började besöket med mat. Eftersom den klass jag skulle träffa just gått in i matsalen tog de hand om mig och visade mig var jag skulle sitta. Jag hamnade vid "tjejbordet", som flickorna sa. Det var mest pojkar i klassen och det gjorde att flickorna fick en fin samhörighet, enligt dem. Vi hade riktigt trevliga samtal vid bordet och jag kunde äta i lugn och ro, eftersom det var en sansad konversation. Lugnt och rofyllt i matsalen. Soppan var så god att jag bad om receptet, vilket kockan gladeligen lämnade med sig av till mig.

De hade vikarie och det visade sig att jag hade träffat läraren när jag var där och föreläste för 19 år sedan. Numera var Karin pensionerad, men hade fått hoppa in just den dagen. Ett roligt återseende. Vi gick vidare till lärarrummet för en kopp te innan nästa lektion. Där kom elever och ville ha autografer. Jag plockade fram mina i förväg skrivna autografer och delade ut dem tillsammans med ett häfte om mina böcker. De blev lycksaliga. Älskar tindrande ögon och att se dem tändas ännu mer när jag räcker fram autografen. Älskade fans, vad skulle jag vara utan er...

När jag klev in i klassrummet stannade jag häpet till. Det var ett stort rum. Bänkarna var placerade utefter väggarna, alla borden riktade inåt den tomma cirkeln. Bakom varje bänk satt en tyst elev. På bänken framför dem stod en av mina böcker uppställda med framsidan mot cirkelns mitt. På tavlan höll läraren på att sätta upp elevernas omdömen om de böcker de hade läst. Bara mina böcker. Det var roligt att läsa deras kommentarer.Till den här lektionen hade det kommit nya fans, elever från andra klasser som ville lyssna på mig. De var många och satt knäpp tysta. Ja alla var så tysta att det kändes onaturligt. Inget skrapande av stolar och bord, ingen som rörde sig, alla såg bara på mig. Jag började prata och såg leenden spridas allt bredare över elevernas ansikten och läraren Anna. Alla lyssnade uppmärksamt. Jag pratade konstant i 60 minuter och det kom inte ett ljud från eleverna. När jag tystnat kom frågorna. 39 stycken, väl genomtänkta frågor.

Ännu en skolklass där jag kunde ha adopterat allihop. Underbara elever och en mycket engagerad lärare.

Efteråt blev det fotografering tillsammans med mig. De stod på kö för att bli fotograferade en och en. När jag satte på min mobil för att fotografera tavlan ringde den. Senare skulle jag upptäcka att jag hade många missade samtal. Det som nästan aldrig ringer på min mobil. (Ett av samtalen var från en journalist och resultatet kan ni läsa om i dagens Blekinge Läns Tidning, BLT. Har ännu inte hämtat in tidningen för att läsa artikeln.)

Jag fick en fin present också:
Jag hade hört det prasslas och en elev säga "Vad är det?" När presenten räcktes fram till mig kom samma fråga ur min mun. I nästa stund såg jag att det var ett ljus, ett specialljus från Urshult.

Ja, det var en fantastisk dag, som fyllde mig med energi. Det gjorde att jag orkade fortsätta skriva på den berättelse som kommit till mig på morgonen. Min dag som firad rockstjärna var över, nu var det dags att jobba.

Tack alla underbara elever, bibliotekarier, lärare och alla andra jag mötte på min föreläsningsrunda. Tack för att ni gjorde gårdagen till en oförglömlig dag.

Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du några av de senast utkomna böckerna:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!