Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 8 april 2017

En natt fylld av mardrömmar

En natt fylld av mardrömmar

Jag borde ha vetat bättre, ändå gick jag in på Twitter innan jag skulle krypa i säng.

Då hade jag följt det som hänt i Stockholm från det ögonblick jag körde in på parkeringen hemma i Blekinge, efter att ha varit i Markaryd och Tranemo under veckan och föreläst. För i exakt det ögonblicket kom nyheten om vad som hade hänt i Stockholm.

En stad jag bott i, en stad jag älskade att flanera i. Drottninggatan var ett måste varje gång jag åkte in till staden. Oftast med någon av mina hundar, social träning.

Trött efter en intensiv vecka, lämnade jag nyhetsrapporteringen och kikade in på Twitter. Där fick jag till min fasa se en bild av en lemlästad kvinna, sliten i bitar av lastbilen. Bilden som direkt följde var av en överkörd, krossad hund.

Jag stängde snabbt ned Ipaden. Men bilderna hade redan etsat sig fast i mig. Det var först då jag verkligen insåg det hemska i vad som hade hänt, där och vid tidigare terrorattack. Det är ingen skön död, det är en död fylld av skräck och smärta in i sista ögonblicket.

Jag lider med dem som var med om dessa skräckfyllda ögonblick och mina tankar går till de drabbade och deras familjer.

Jag försökte blinka bort bilderna, som bara för ett kort ögonblick fladdrat förbi på min dator. För många var de bilderna verklighet. Hur ska de kunna glömma?

I ögonblicket av fasa efter vad jag hade sett, kom jag på att jag hade fått en present precis innan jag lämnade Tranängskolan i Tranemo. Jag hämtade chokladasken och kortet och öppnade det.

Orden lindrade smärtan något och jag försökte hålla kvar orden och de glada figurerna inom mig när jag gick till sängs. Ändå steg bilderna av de döda upp i mina drömmar och gjorde natten till en fasansfull upplevelse.

Glöm inte att mitt i all grymhet finns det oändligt med kärlek. Låt inte skräcken och terrorn vinna. Var rädda om varandra, visa hänsyn och tänk på alla de drabbade, inte bara de som drabbats igår, utan alla de som flytt terrorn och upplevt fruktansvärda saker. Öppna famnen och le mitt i sorgen.
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare


Copyright Kim M. Kimselius

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se

2 kommentarer:

 1. Hej Kim!

  Bilder kan träffa en hårdare än orden!

  Jag läser en bok om det spanska inbördeskriget, där jag är glad att allt inte har fångats på bild. Nathan Shachar redogör för vad olika personer har berättat för honom. Han har ett enkelt men levande språk.

  Per

  SvaraRadera
 2. Hej Per

  Ja, bilder kan många gånger säga mer än ord. Usch vilken hemsk läsning du håller på med.

  Har du någon blogg, där jag kan följa dina blogginlägg?

  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!