Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 17 maj 2017

Att vara författare

Att vara författare

Många tror att författarlivet är glamoröst, att någon tar hand om en, kör runt en i limousin, champagne i överflöd. De tror också att man dränks i beröm, böckerna ständigt ligger på topplistorna och livet liksom flyter på av sig själv, medan pengarna strömmar in.

Långa härliga sovmorgnar, sena kvällar framför tv:n, läsa böcker och ta långa sköna promenader.

Tror du att det är så?

Kim M Kimselius signerar på litteraturfestivalen Bok och Hav.
Foto Kristina Svensson


Igår berättade jag om min medverkan på litteraturfestivalen Bok och Hav, om långa dagar, sena kvällar med föreläsningar och allt för lite sömn. Egentligen borde jag ha kompensationsledigt, men jag kastades direkt in i författarlivet på måndagsmorgonen, med skrivarkurs för projekt Hållbar personlig utveckling, Kulturprogrammet.

Dessutom har jag några böcker som ska bli färdiga, därför var det bara att sätta igång och skriva när jag fick en dag "ledig" i schemat. Idag är det skrivkurs igen. Det är roligt att inspirera andra att skriva, att se glädjen lysa i deras ögon när andra berömmer det du har gjort. Jag älskar att inspirera, precis lika mycket som jag älskar att skriva.

Det är många författare som går in i väggen. I senaste numret av Må Bra var det författaren Sanna Juhlin som berättade sin historia om hur hon gick in i väggen. Jag var själv nära att bli utbränd i höstas, drog i bromsen och lärde mig ta vara på mikropauserna. De är mer guld värda än långa dagar av ledighet.

Det gäller att stanna upp och vara här och nu, inte tänka på vad som kommer senare, då byggs en inre stress upp i kroppen. En känsla av otillfredsställelse, av att inte räcka till, att inte hinna med.

Men just nu, i den här sekunden, när jag sitter och skriver dessa rader, då känns allting bra. Som författare älskar jag att låta fingrarna rusa fram över tangenterna, att forma ord till meningar som säger något meningsfullt. Det är då jag trivs som allra bäst.

Att bara vara, här och nu.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare


Copyright Kim M. Kimselius

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!