Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 16 juni 2017

Ensam på jorden

Ensam på jorden

Tidig morgon. Inte ett ljud hörs. Kanske beroende på att jag inte riktigt fått tillbaka hörseln efter öroninflammationen och inte hör fåglarna. Eller så beror det på regnfronten med åska som är på väg mot oss. Naturen håller andan och jag med den.

Om bara någon timma, eller två kommer ett massivt regnoväder, ett av flera den senaste tiden. Våra regnvattentunnor är fyllda sedan tidigare, men jag vet att naturen gärna vill ha lite mer vatten. Gräsmattorna har åter blivit gröna, växterna frodas i odlingslådorna.

Med åskväder på ingång och orden som forsar ur mig, är det bara att gå upp och börja jobba. Idag är det äldsta hunden, Tudor som ligger vid mina fötter, medan Kiara fortfarande är i full gång och leker. På morgonen har en liten valp massor av energi. Lika bra att de får leka av sig ute innan regnet kommer.

Ibland önskar jag att jag hade hittat mitt paradis många år tidigare, även om jag har haft lyckan att bo här i 22 år känns tiden alldeles för kort.

När journalister är här för att göra hemma-hos-reportage säger de alltid "Jag förstår att du kan skriva så många böcker på så kort tid, när du bor som du gör."

De har rätt. Det är mycket omgivningen som inspirerar mig, lugnet, naturen, att se hundarna leka utanför fönstret. Det ger ro i själen och arbetsro.

Just nu, när jag är ensam på jorden, när maken sover, hundarna leker (Tudor har sprungit ut och busar utanför fönstret med valpen), det är då orden kommer som bäst. Jag är lycklig som får bo i mitt paradis, att ha oändlig fantasi, att få finnas till och bo på just denna lilla plats på jorden, där lugnet råder och orden flödar.

Alltsedan jag var fjorton år har jag varje dag haft som mantra "Det går en dag ifrån vår tid och kommer aldrig åter."

Jag har hållit fast vid de orden. Varje dag är unik och det gäller att ta vara på den. Det tänker jag göra idag, oavsett väder. Hoppas du har möjlighet att göra det bästa av din dag också.

Ha en fin fredag och en underbar helg.

Och du... Du har väl inte missat att jag har boksläpp på Mysteriet med Guldgubbarna imorgon? 12.00. Biblioteket i Ronneby. Klicka på länken och läs mer om du är intresserad av att komma. Jag vet att jag kommer att ha kul, hoppas du kommer och delar glädjen med mig.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

 
Copyright Kim M. Kimselius   
 
Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

 
Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!