Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 31 juli 2017

Fantasin bubblar ur tredje gruppen skrivsugna på Färgargårdens skrivarkurs

Fantasin bubblar ur tredje gruppen skrivsugna på Färgargårdens skrivarkurs

Då har jag haft tre av sommarens fyra skrivarkurser på Färgargården. Det börjar kännas vemodigt. Bara en sommarkurs kvar. Tur att jag har höstkursen vecka 44 att se fram emot, för jag älskar verkligen att dela med mig av all den kunskap jag bär inom efter mina 20 år som etablerad författare.


Som vanligt var det en härlig mix i åldrar och alla hade lika roligt, goa skratt, glada miner och stora hjärtan som fick tårar att flöda många gånger.


Även den här gången var vädrets makter med oss och vi kunde sitta ute flera gånger för att arbeta.

"Utbildningen var underbar och mycket givande. Mina ord kan inte beskriva vad jag fick lära mig under denna helg." Arja Lindgren

Här har vi samlats för att deltagarna ska läsa högt för varandra.


En tur ned till sjön med varje skrivkursgrupp känns obligatorisk, eftersom jag älskar rymden och inspirationen vid sjön. Eftersom det här var en grundkurs, och ingen hade varit på Färgargården tidigare, drogs alla som en magnet ned till vattnet. Här är det Karin Bengtsson som njuter av livet.

"Jag känner mig välfylld med information och kunskap för att gå vidare i skrivandet. Huset vi fått jobba och bo i är fantastiskt inspirerande och magiskt." Karin Bengtsson

Applåderna var många, precis som skratten, men det kom även många tårar, då vissa av övningarna var förlösande.

Alla var djupt koncentrerade och skrev för fullt så fort de fick en uppgift.


Vi byter miljö för att hämta inspiration och lyssna på allas texter.

Sista dagen på skrivarkursen gick vi ut för att alla skulle hitta "sin port". Årets tema är nämligen fantasy och titeln på tredje boken i Färgargårdsserien är Den magiska porten vid Färgargården. Här är det Karin och Helena.

Helen, Leila och Marie följde också med på upptäcktsfärd, ungdomarna, Frida, Tilde och Therese samt Arja stannade på kursgården, ivriga att fortsätta skriva.

"Klara och tydliga genomgångar. Övningar blandas in på ett lekfullt sätt. Mycket skratt." Jane-Helen Berntsson

Vi gav oss ut i terrängen efter att ha hittat en liten stig. Mitt mål var att se kursgården från andra sidan sjön. Här är det Karin och Helen.


Helena och Leila med härliga leenden trots myggen inne i skogen.

"Min första skrivarkurs och jag tycker mycket om upplägget. Pedagogiskt! :-) Kim lyckades att trycka på de rätta knapparna för att få fram min fantasi som hade "packat ihop" och som jag trodde gett sig av på långresa. Med enkla medel har den hittat tillbaka till mig igen. Kravlöst och med en lekfullhet har jag hittat orden och bokstäverna igen." Helena Karlsson

Marie Robé är fångad mitt i en mening och har orden på läpparna, precis som i huvudet.

"Efter en härlig helg med ord och fantasi i fokus, känner jag mig fylld av inspiration och lust att fortsätta skriva när jag kommer hem. Kim har bjudit generöst på all sin kunskap och erfarenhet. Jag längtar redan till fortsättningskursen nästa år." Marie Robé

Här fick jag så min bild på kursgården från andra sidan sjön. Sedan 2014 har jag bara sett mot den sida kortet är taget ifrån. Äntligen har jag fått ett kort från andra sidan, precis som jag fick en bild på hela sjön taget ifrån bryggan.


Här står Helen och Helena, Marie, Karin och Leila och ler så vackert när jag står ute på bryggan för att fånga dem alla på ett foto.

 Jag hittade en magisk trappa...

...och en trollsten...

"Jag tycker att den pedagogiska uppläggningen gjort att det varit lätt och roligt att skriva. Att göra uppgifterna. De har smugit sig in. Lärorikt. Kim bjuder så mycket på sig själv och vill att vi ska lära oss så mycket som möjligt. Tack för en underbar kurs!" Leila Bramkvist

"Jag gillade kursen! Man behöver inte låtsas, man kan vara sig själv, det gillade jag." Tilde Lundin


"Kursen har varit väldigt utbildande och bra. Jag trodde till exempel aldrig att jag skulle skriva fantasy, men nu kliar det verkligen i fingrarna. Den har helt enkelt hjälpt mig att hitta inspiration." Therese Ericsson.


Sista skrivövningen innan kursen slutar. Det känns sorglig och jag ser klockan ticka på alldeles för fort. Det är så mycket jag ville ha sagt och det är så många ord jag ville läsa... Det får bli på fortsättningskursen.


När jag kom hem vräkte regnet ned. Det åskade, blixtrade och var riktigt ruskigt. Innan det värsta hällregnet hann Frida och jag bära in allt ifrån bilen. För barnbarnet Frida har varit med hela kursen och varit lika flitig som alla de andra kursdeltagarna. Dessutom har hon hjälpt till att förbereda stugan, laga mat och även hjälpt till med städningen efter kursen.


Belöningen var att få vakna med Kiara i sängen varje morgon. Något som även Kiara älskade.

Nu ska jag sammanställa allt från helgens skrivkurs, därefter är det dags att förbereda inför nästa grupp som kommer på fredag. Det ska bli så kul! Samtidigt saknar jag alla de som gått skrivarkurs för mig under sommaren. Tänk om jag kunde samla alla på en gång och få rå om dem riktigt mycket, det skulle vara helt underbart!

FICK JUST ETT ÅTERBUD TILL HELGEN 4-6 AUGUSTI. Vill du ha platsen får du höra av dig omgående! Mejla Kim M. Kimselius.

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.  


4 kommentarer:

 1. Blir vekligen inspirerad av ditt inlägg...
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Bengt-Oswin

  Härligt att höra. Sugen på en skrivarkurs? Som du ser saknas det män...

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera
 3. Hej Kim. Äntligen är det vår tur och nu får du en deltagande man som du efterlyser. Kanske blir det någon mer��.

  SvaraRadera
 4. Hej Jan-Eric

  Jag ser verkligen fram emot att få rå om er en hel helg. Nej, du är ensam med alla damerna, förutom Jan som tittar in med maten och löser alla problem. Han är vår hustomte.

  Vi ses på fredag!

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!