Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 6 november 2017

Årets sista skrivarkurs är över

Årets sista skrivarkurs är över 

"Kan du inte ha en skrivarkurs på höstlovet?" Frågan fick jag av en av helgens kursdeltagare. Det var i somras, hösten kändes långt borta, kall och ruggig. Skulle det vara tillräckligt varmt i huset? Det som till och med är kallt på sommaren. Det var varmt och skönt. Något som alla påtalade, eftersom de hade tagit med sig både långkalsonger och tjocka raggsockar. Istället satt några i t-shirts.

Inför novemberkursen hade jag lyckats få folk att skänka gardiner för att göra huset mysigare och mer ombonat.
Dessutom hade jag tagit med konstgjorda blommor hemifrån som jag ställt i fönstren.
Det var lite udda gardiner och inte samma gardiner i alla fönster i rummen, men det blev fint ändå.
Det där rysliga höstvädret uteblev. Istället blommade tusenskönan utanför huset, det var runt +10 grader och ljumma vindar. Om det regnade kom regnet på natten, för vi märkte inte av det.
Vi kunde till och med förlägga en av övningarna utomhus. Solen tittade fram ett ögonblick och vi passade på att gå ned till sjön.


Skrivkursdeltagarna fick pass för eget skrivande, då försvann de till olika platser i huset.

"Varmt välkomnande! Kim är väldigt erfaren och duktig. Jag uppskattade alla handfasta tips och råd." Karin Svensson
 
Det är sådan skillnad på sommarkurserna och höstkursen. Den här helgen hittade jag lätt deltagarna, eftersom alla befann sig inomhus. På somrarna har jag stora marker att leta efter dem.  Många av deltagarna sa att det var extra mysigt att vara på skrivarkurs på hösten, eftersom mörkret inspirerade dem.

"Kim är som ledare lyhörd, kunnig, trygg och ger oss handfasta hantverkstips. Jag är nu full av idéer och har vågat börja tro på min egen förmåga." Maria B. Hansson

"Roliga upplägg över lag och minnen jag bevarar och uppskattar!" Titti

"Kursen har varit oerhört nyttig för självförtroendet. Mötet med andra för framåt i skrivandet. Nyttiga verktyg för att kunna utföra det mödosamma hantverket." Charlotta Mjellander

Att se kursdeltagarna uppslukas av skrivandet och kasta sig över tangenterna gör mig varm om hjärtat.

Nästa år, 2018, kommer det att vara ytterligare en kursdag på skrivarkurserna och det känns bra. Då kan skrivpassen bli längre och jag får mer tid över för att läsa skrivkursdeltagarnas berättelser.

Kunde inte motstå att ta den här bilden. Två kursdeltagare hade stängt dörren om sig, men just den här dörren har ett litet ovalt fönster som man kunde kika in genom. Det blev en kul bild.

Att ha skrivarkurs på hösten, efter en ovanligt stressig period, är inte det optimala för min del. Men varje år kommer förhoppningsvis inte att vara lika intensivt som det här.

När jag drömde om att bli författare som åttaåring, trodde jag att författarlivet innebar att man satt på sin kammare och skrev berättelser. Den bilden bär jag fortfarande kvar inom mig, men jag har lagt till hundpromenader och trädgårdspyssel också. Men ack så fel den bilden är. Det jag verkligen älskar att göra får allt mindre tid i mitt liv, istället för tvärtom. Men jag älskar att inspirera andra att skriva och läsa. Det är också en del av mitt författarliv. Redan nu är tre av sommarens fem skrivarkurser fullbokade, fortsättningskurserna. Fortfarande finns det ett fåtal platser kvar till grundkurserna.

Nu stänger jag in mig några månader för att helt ägna mig åt det jag älskar: Att skriva. Varvat med hundpromenader och trädgårdspyssel.

Tack alla goa kursdeltagare vecka 44. Ni har berikat mitt liv och det har varit ett nöje att träffa er.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.
2 kommentarer:

  1. Tack själv Kim. Det var jättemysiga dagar i det gamla charmiga huset. Trodde när jag lämnade huset att jag nog inte hade det i mig men efter lite vila och eftertanke har jag idag bara funderat och skrivit postitlappar med idéer ha, ha, ha. Kan inte sluta tänka i historiebanor. Inte alls bra för mitt jobb att jag sitter och tänker på annat./Ulrica

    SvaraRadera
  2. Hej Ulrica

    Lita på mig, du har orden inom dig! Skriv på! Ser fram emot ditt bidrag till Den magiska porten på Färgargården :-D

    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!