Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 1 januari 2018

Börja årets första dag med att skriva!

Börja årets första dag med att skriva!

Du ska börja årets första dag så som du önskar att alla årets dagar ska se ut, det är min inställning. Därför vill jag uppmuntra dig till att skriva. Det allra första du gör när du vaknar, när orden fortfarande är nya och fräscha, inga hemska rubriker i tidningarna har påverkat dig, inga glada utrop på Facebook som får dig att känna dig mindre värd än den som just nått framgångar. En ny fräsch dag att fylla med ord.

För mig har den här dagen inneburit mängder av ord till Tsunamikatastrofen i Lissabon. Underbart! En härlig känsla av tillfredsställelse fyller mig, jag känner mig laddad med energi.  Jag har redan nått dagens mål, nu är allt annat jag skriver bara bonus.

Under skrivarkurserna 2017 har jag mött många människor som berättat att de skriver dagbok och har gjort sedan de var små. Det har varit både kvinnor och män. Jag har sett de andras imponerade och ibland lite smått avundsjuka blickar.

Jag tillhör de som skrev dagbok i min ungdom, som slutade med det när mitt egna skrivande tog fart på allvar. Jag tillhörde de som såg avundsjukt på dem som aldrig slutat sitt dagboksskrivande.

Men så var det signeringen julen 2016. Då upptäckte jag Paulo Coehlos almanacka. Färgstark, med gott om utrymme att skriva och många fina visdomsord. 2017 började jag skriva min dagbok i den färgstarka boken, även om det inte blev varje dag, men lite mer efter att ha mött dessa fantastiska, inspirerande dagboksskrivande människor.

2018 års Dagbok inleds med visdomsorden "Gåvan är en bön utan ord. Och precis som alla böner kräver den disciplin, men disciplinen är inte slaveri, den är ett val". Paulo Coehlo ur Manuskriptet från Accra.

Bättre visdomsord kunde inte inleda 2018. Jag ser mitt skrivande som en gåva, ord jag kan förmedla till andra. Men för att kunna göra det krävs det disciplin och det är vad jag vill förmedla till dig med detta inlägg.

Om du verkligen vill skriva den där boken du gått och drömt om länge, börja med den idag, för idag är första dagen på ditt nya liv!

Som inspiration kan du se tillbaka på mitt framgångsrika 2017.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.


 2 kommentarer:

 1. Hej Kim!

  Igår skrev jag ner stolpar på något som jag har grunnat på och idag har jag skrivit in det i datorn.

  Jag ska ta en annan idé från papperstadium till fil under veckan. Och jag ska tänka på att linjera upp den så att jag kan fortsätta senare.

  Hälsningar

  Per

  SvaraRadera
 2. Hej Per

  Låter helt underbart! Då är du igång. Bra! Fortsätt så!

  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!