Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 25 oktober 2018

Dags att boka biljetter på Titanic II Vågar du?

Dags att boka biljetter på Titanic II
Vågar du?

 
110 år efter sin jungfruresa, då Titanic sjönk, kommer nu Titanic II att sjösättas 2022 i Dubai. Därefter ska fartyget ta sig till Southampton. Vi får innerligt hoppas att Titanic II har större tur än sin namne.

Nedan kan du läsa det blogginlägg jag skrev 22 april 2013. Då hade jag inga planer på att skriva en bok om Titanic, för jag tyckte det fanns så mycket skrivet om fartyget redan. Men ett år senare gjorde jag trots det, efter många påtryckningar från mina läsare. Det beslutet är inget jag har ångrat, för Skräckresan med Titanic är en bok vi ständigt trycker om. På Titanicutställningarna säljer de boken och det är strykande åtgång. Just nu kan du kliva ombord på Titanic på utställningen i Göteborg.


Expressen hade nyligen en artikel om Titanic II och då kände jag att det var dags att hämta upp det gamla inlägget och presentera det igen. Mycket på grund av att det inte stod så värst mycket skrivet i artikeln.

Sedan mitt första blogginlägg om Titanic II har lite siffror ändrats. Passagerarantalet har ökat och är nu 2.400 mot tidigare 1680 personer. Jag är övertygad om att det är flera saker som har ändrats sedan den ursprungliga planen om att bygga Titanic II.


Ett nytt fartyg med namnet Titanic II håller på att ta form
Om du visste hur många som skriver till mig och vill att jag ska skriva en bok om Titanic! Just nu har jag inga planer på det, men någon som har planer på att bygga en ny Titanic är den australienske miljardären Clive Palmer.

Det ursprungliga fartyget Titanic kolliderade med ett isberg på sin jungfrufärd den 14 april 1912. Då var fartyget på väg från Southampton i England till New York i USA. Det var strax före midnatt det hände och det tog endast 2 timmar och 40 minuter innan fartyget försvann i djupet. 1.514 personer omkom. Detta är den största fartygskatastrofen under fredstid. Skeppet hade 2.224 personer ombord, men hade endast livbåtar för 1.178 personer. De flesta som dog var män, eftersom man i första hand räddade kvinnor och barn.

Clive Palmer berättade i samband med minneshögtiden av att det var 100 år sedan Titanic sjönk, att han skulle bygga ett kryssningsfartyg som skulle bli en exakt kopia av det ursprungliga fartyget. Skeppet ska få namnet Titanic II och kommer att byggas av ett kinesiskt skeppsvarv och enligt Clive Palmer är kontrakt redan skrivet.

Titanic II kommer att se exakt likadant ut som föregångaren, men kommer att byggas betydligt modernare. Skrovet kommer att svetsas istället för att nitas som på föregångaren.

Clive Palmer säger att fartyget ska bli precis lika lyxigt som Titanic var då det sjönk. Skillnaden kommer att bestå av en nyare teknik och det allra senaste inom säkerhets- och navigationssystem. Vilket förhoppningsvis kommer att innebära att det här fartyget inte kommer att sjunka lika hastigt som föregångaren. Eller inte sjunka alls!

Ritningar på Titanic II har släppts. De beskriver hur fartyget ska delas in i tre klasser, precis som det var 1912, allt för att bli så likt originalet som möjligt. På ritningarna ser man också att det kommer att finnas ett kasino dit bara förstaklasspassagerarna släpps in. I tredje klass får man dela badrum med varandra och sitta vid gemensamma långbord till middagen.

Det nya fartyget kommer att ha plats för 1680 passagerare.

För att öka fartygets stabilitet kommer Titanic II att bli en meter bredare än Titanic. På det nya fartyget kommer det också att finnas ett extra säkerhetsdäck med ordentliga livbåtar. Andra nyheter på Titanic II är nödtrappor, servicehissar och luftkonditionering.

Det är ett finländskbaserat designföretag, Deltamarin, som har tagit fram ritningarna på fartyget, även om det kommer att bli det kinesiska CSC Jinling Shipyard som bygger Titanic II.

Fartyget kommer att bli 270 meter långt.

Än finns det tid att boka biljetter, för fartyget beräknar göra sin jungfruresa först 2016. Självklart går det exakt samma rutt som föregångaren Titanic, Southampton/New York, precis som 1912.

Om projektet kommer att bli av är det ingen som vet, det har nämligen funnits många tidigare planer på att bygga en ny Titanic. Vi följer utvecklingen.

Vågar du följa med på jungfrufärden?

 
Kram från Äventyrsförfattaren Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!