Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 26 januari 2019

Själaryckaren av Ulrika Amador En bok du inte lägger ifrån dig!

Själaryckaren av Ulrika Amador En bok du inte lägger ifrån dig!

Ulrika Amador är en författare som tar på sig nya utmaningar och hela tiden lyckas. Förra helgen recenserade jag hennes bok Femte dagen och gav den högsta betyg. Eftersom jag tyckte så mycket om den boken slängde jag mig genast över hennes nästa bok, Själaryckaren.

Det var en helt annan bok. Den utspelar sig i framtiden, där det finns endast tre fungerande städer med el och all tänkbar lyx, resten av landet ligger öde och en mur stänger av Sverige från Europa. De som är dömda för brott kommer inte i fängelse, istället tas deras själ ifrån dem på bestämd tid. Boken handlar om Norah som jobbar för rättsnämnden och är en själaryckare.

Något en man säger i samma stund som hans själ rycks ifrån honom får Norah att fundera på om allt går rätt till. Hon börjar forska i saker och ting. Hon får hjälp av den dömde brottslingen Zeke, som inte kan tömmas på sin själ. Tillsammans ger de sig ut för att hitta sanningen.

Jisses vilket tempo. Inte en lugn stund. Det gick definitivt inte att lägga ifrån sig boken. Det är en skrämmande framtidsversion Ulrika målar upp. Jag älskar twisten i slutet av boken. Jag är stolt skrivkurslärare som har haft förmånen att ha Ulrika som min kursdeltagare. Nu längtar jag efter hennes nästa bok och undrar vilken genre hon tänker ta itu med då. Kanske skräck, eftersom det är årets tema på Skrivarkursen i sommar.

Vill du läsa en riktigt bra och spännande bok, då ska du läsa Själaryckaren av Ulrika Amador!


Den får fem stjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus eller Akademibokhandeln.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!