Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 4 juni 2019

Novelltävling med jultema

Novelltävling med jultema

Ja, det är bara i början av sommaren, men nu är det dags att ta fram julkänslorna och skriva en novell på det temat. Då kan du vara med i Oberoende förlags novelltävling. Läs mer nedan. Lycka till!

Vi söker noveller till "Under misteln" noveller till jul

Julen är en magisk tid, omgiven av hopp och förväntningar. Ibland slår önskningarna in – ibland går de i kras.

Till antologin Under misteln söker Ordberoende förlag noveller som skildrar julfirande, julstök och alla de starka känslor som den här tiden på året rör upp. Vi vill fylla den här antologin med små karameller att njuta av, som en liten adventskalender.

Vi tror att det här temat kan belysas på oerhört många olika sätt och vi ser fram emot att läsa hur just du gestaltar förväntningarna inför julen.

Viktigt att tänka på:

Innan du skickar in ditt bidrag:
Formatet på texten är berättande, en novell (alltså inte en dikt). Skriv i Word med 1,5 radavstånd, 12 pkt, Times New Roman och indrag. Använd citattecken (” ”) för dialog. Alltså ”Hej”, sa Anna. Det är enklast att alla gör likadant direkt. Öppna närmaste bok så ser du. Din berättelse ska vara maximalt 20.000 tecken lång. Tempus är valfritt.

Vart och hur du skickar ditt bidrag:
  • Mejla din text till novell@ordberoende.com senast den 14e juni  2019.
  • Filen ska vara .doc/.docx.
  • I filens namn ska novellens titel såväl som ditt namn framgå. Ditt namn ska ENDAST finnas i filnamnet, ej i själva dokumentet, för att garantera anonymitet!
  • Vi kommer denna gång att tillåta endast ett korrigeringstillfälle för antagna noveller (i detta ingår även ändring av titel och författarpresentation).
  •  
  • Kostnad och vad du får: Vi som arbetar med projektet räknar inte med någon vinst. Du betalar in en anmälningsavgift på 950:- (plus moms) som ska täcka kostnad för projektledning, redigering och korrläsning när du blivit antagen, och sedan beställer du minst 10 böcker för 100:- styck plus moms 6%, plus fraktkostnad. I anmälningsavgiften ingår redigering, språkgranskning, formgivning av omslag, tryck, isbn-nummer, upplägg på Bokrondellen, tillgänglighet för alla bokhandlare och bibliotek att beställa och pressmeddelande på MyNewsdesk. Böckerna kommer skickas hem till dig med MyPack.

    Förlaget förbehåller sig rätten att redigera texterna vid behov och även att tacka nej om materialet inte håller.

    När du blivit antagen:
    Du skickar in en kort författarpresentation (se mall) till tess@ordberoende.com. Du betalar in startavgiften för dina 10 böcker och skriver under avtalet som du får per mejl tillsammans med besked om att din berättelse blivit antagen. Du kan beställa fler än 10 böcker; beställer du 40 eller fler böcker får du 5% rabatt och beställer du fler än 100 ex får du 10% rabatt.

    Mall författarpresentation:
    Förnamn Efternamn (födelseår om du vill) född i stad/ort, uppvuxen i stad/ort, bor numera i stad/ort (med sin familj om man vill ha med det). Utbildad till yrke/examen. Arbetar som yrke/tjänst. Hen debuterade med verk, år. (eller detta är NNs debut som författare).

    Exempel: Ewa Åkerlind (1957) född och uppvuxen i Stockholm, bor numera på Kungsholmen. Ewa är utbildad kommunikatör och har arbetat 25 år inom Ericsson och Vattenfall. Sedan 2013 driver hon Ordberoende förlag på heltid. Hon debuterade 2009 med diktsamlingen Saknad och var senast aktuell med diktsamlingen Från hängmattan ser jag havet (2011).

    Frågor och svar
  • När kommer boken? – Boken kommer ut i november 2019.
  • Hur sker marknadsföringen? – Förlaget marknadsför boken via sina kanaler och sitt säljbolag. Alla novellister tar eget ansvar för marknadsföringen på sin egen ort.
  • Gemensam releasefest? – Vi kommer att ordna en releasefest i Stockholm för alla novellister som vill vara med. Där ordnar förlaget med försäljning av böcker.
  • Egen releasefest? – Var och en är fri att lägga upp i novellisternas FB-grupp om var och när din egen release hålls. Där är det du som säljer dina böcker.
  • Kan jag skicka in fler noveller? – Nej endast EN novell per person.
  • Deadline? – Förutsättningen för att det ska bli en pappersbok (och ebok) – är att tillräckligt många manus skickas in i tid. Ny deadline 14/6.
  • Övriga frågor kring tävlingen skickas till tess@ordberoende.se

  • Vill du ha inspiration? – läs gärna Kära mamma, 30 nyanser av frihet, 30 nyanser av passion, 30 nyanser av saknad och 30 nyanser av kärlek. Kan beställas hos Adlibris eller köpas från förra årets novellister eller direkt från Ordberoende förlag. 

    Manuset skickas till:
    novell@ordberoende.com
    Lycka till!
    Ordberoende förlag ger ut böcker som berör och ger perspektiv. Vi arbetar tätt med våra författare och lyckas därmed vara självständiga tillsammans. Hos oss hittar du både skönlitterär feelgood och facklitteratur som behandlar svåra, viktiga och tabubelagda ämnen på lättillgängliga sätt.

    Ordberoende Förlag startades 2009 av Ewa Åkerlind. Kontoret finns på Kungsholmen i Stockholm.
    Journalister och bloggare: beställ recensions- och läsex via: info@ordberoende.com


    För skrivtips kika in på min Skrivtipssida här på bloggen, eller läs några av mina handböcker om skrivandet, till exempel Att hitta glädje i skrivandet.

    Lycka till!

    Kramisar Kim
    Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

    Copyright Kim M. Kimselius
       


    Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


     

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar

    Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!