Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 19 juni 2020

Bland små djur och halvfranska band

Bland små djur och halvfranska band

En helt underbar bok. Lågmält, lugnt tempo och egentligen inte värst spännande. Men ändå helt fantastisk. Karaktären Edvard skildras oerhört starkt. Han griper tag i läsaren direkt genom sin buttra syn på livet och avståndstagandet till allt och alla.

Vid ett av de tillfällen när han ska träffa sin handläggare ringer hon och säger att hon inte får ut hunden ur bilen. Han är tvungen att komma till henne. Edvard hjälper henne att lyfta ur Runa, den lilla svartvita bostonterriern. Det blir kärlek vid första ögonkastet och Edvard tar hand om Runa, som långsamt får honom att öppna ögonen för omvärlden.

Vänskapen och kärleken mellan de båda är fint skildrad, precis som andra personer som stiger in i handlingen efter hand. Det finns ett mysterium i boken, vilket ger lite spänning. Men det är orden i sig och karaktärerna som gör att den här boken får högsta betyg. Är så glad att jag fick möjlighet att läsa den här boken. Gör det du också! Du kommer aldrig att glömma Bland små djur och halvfranska band av Lotta Colliander.


Boken får fem stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.
 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!