Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 29 juni 2020

Skrivkurs väcker minnen till liv

Skrivkurs väcker minnen till liv

Att hålla skrivarkurser i att skriva om sitt liv har inneburit något positivt för min del. Med ens börjar gamla minnen komma till ytan. Saker jag inte hade en aning om att jag varit med om.

Det är som att det jag läser av skrivkursdeltagarnas texter drar undan skynken från mitt minne och visar upp barndomen från nya sidor.

Eller så är det hur jag har byggt upp skrivkursen i att Skriva om sitt liv för att kursdeltagarna ska minnas, som gör att även jag tänker i de banorna och minns sedan länge glömda minnen.

Kan du förstå hur underbart det är?

Visst... Det är inga omvälvande saker, men häromdagen hände något magiskt. Jag hade varit ute på cykeltur i 30 gradig värme. Det var så skönt med den fläktande vinden, doften av blommorna vid vägkanten, sött, varmt och fläktande. Jag njöt i fulla drag.

När jag kom hem slog jag mig ner i skuggan och fyllde på vätska i kroppen. Då såg jag en bild inom mig. En liten flicka på åtta år, en stor cykel att växa i. Jag cyklade på en stig på väg mot havet tillsammans med pappa, mamma och min storasyster. Jag kunde känna doften av tång och värmen från solen. Minnet var så starkt att det kändes som om jag kunde ta på det. Strax efter dök ett annat minne fram, som om det bara hade väntat på sin tur. Jag var yngre, satt på styret till pappas cykel, min storasyster var mindre, så även hennes cykel, samma stig, samma dofter, samma hav.

I samma stund som jag skriver detta väller känslorna över mig. Jag önskar så att jag kunde resa tillbaka i tiden och få vara där, om än bara för ett ögonblick. Tala om för alla hur mycket jag saknar  och älskar dem.

Jag är tacksam för de här två minnena, guldkorn som väcker andra minnen nu när jag sitter och skriver. Stugan vi bodde i, skrattet hos tant Britt, farbror Allans bullriga skratt. Tallar och tallkottar som jag sticker in tändstickor i för att göra om till djur. Wow! Det är helt fantastiskt hur andra människors berättelser kan väcka mina minnen till liv.

Är glad att jag gav ut Skriv om ditt liv Gör avtryck i historien, samt Din självbiografi 10 råd om att skriva ditt liv och håller distanskursen Skriv om ditt liv, annars kanske jag aldrig hade fått uppleva dessa minnen? Önskar så att de hade dykt upp innan jag skrev min självbiografi Författare Från dröm till verklighet.

Vad minns du av din barndom?


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.
 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
  


 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!