Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 12 juli 2020

Livräddaren av Olséni och Hansen

Livräddaren av Olséni och Hansen

Alltid lika härligt att möta 87-årige Egon, Ragnar, Mårten och alla andra i Skanör/Falsterbo-serien av Olséni och Hansen.

Egon är en mästare på att sätta på skygglappar inför uppdykande lik, att flytta på dem, arrangera om mordplatsen, allt för att det ska passa honom och det han just då håller på med. Inte en tanke på att han förstör viktiga bevis och försvårar för polisen.

Den här gången är det dags för begravning. Egon och Ragnar är där för att hjälpa till innan begravningen. Då upptäcker de att kyrkvaktmästaren ligger död i en av kyrkbänkarna. För att inte begravningen ska bli inställd gömmer de undan kroppen, i predikstolen. När Egon sedan ska hålla tal till den avlidna tvingar prästen upp honom i predikstolen. Där står han och trängs med liket, blickar ut över de församlade och gör det han har kommit dit för att göra. Utan ett ord om den döde vid sina fötter.

En härlig berättelse, lättsamt språk, glimten i ögat och riktig sträckläsning på badstranden, för givetvis händer det massor av saker även där i boken Livräddaren. Läs den!

  Boken får fem stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.
 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
  

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!