Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 3 november 2020

Kimselius skrivarkurs på Färgargården vecka 44 2020

Kimselius skrivarkurs på Färgargården vecka 44 2020


Då var årets sista skrivarkurs på Färgargården i Eringsboda avslutad.  Egentligen är det både den första och sista på grund av Coronapandemin. Vi höll coronaavstånd och det var flitigt spritande av händerna, samtidigt som vi hade jättekul tillsammans.

Alla kom tidigt för att checka in, därför kunde kursen starta 1,5 timma tidigare än planerat. Men vi började med en promenad runt den nya motionsslingan runt Togölen, för att de som hade rest långt skulle få sträcka på benen.

Det var en ljuvlig dag, sol och moln varvat om vartannat, men regnet höll sig borta. Här är vi längst bort från Färgargården, i ena änden av Togölen.

På andra sidan sjön ser du Färgargården ovanför den röda byggnaden som var själva färgeriet.

På grund av Corona hade vi inget långbord, utan satt utplacerade vid småbord. Maten låg det coronatänk bakom, färdigskivade ostbitar istället för en hel ost. Alltid sprita händerna innan det var dags att ta tallrik och mat. Bordet var dukat av mig innan deltagarna kom in, självklart hade även jag spritat händerna. Många gånger...

Bilarna blev täckta av gyllene löv, alltfler allteftersom kursen fortskred.

Självklart blev det en tur till den nya parken vid Macken i Eringsboda.

Här är jag tillsammans med några av kursdeltagarna. Även i kurslokalen satt vi vid mindre bord och med längre avstånd än tidigare.

Efter avslutad kurs fick deltagarna skriva omdömen om kursen:

En kurs där man får mersmak att skriva. Oerhörd hjälp att hitta och se det man behöver träna vidare på. Man får hjälp att tänka och fundera över sitt eget skrivande. Man får kritik på ett respektfullt sätt. Allt sammantaget på där DU befinner dig i ditt skrivande. Härligt med det gamla huset. Knarret i trappa och golv. Miljön! Maten! Mums! Hemlagat = BÄST! Kram och tack för i år! Susanne Lifjord

Min första skrivkurs och den har varit inspirerande och lärorik. Det har varit lagom blandning av skrivövningar och eget skrivande. Bra och vidareutvecklande feedback på mitt inlämnade material. Maten har varit fantastisk och bra att det fanns tillgång till frukt och kakor. Boendet var bra, men dock lite kallt första natten. Carina Eklund 

Kursen har gett mig så mycket. Mer lust att skriva, att jag har mycket att lära mig, att jag ska skriva mer. Fått nya idéer, helt enkelt mer lust att skriva. Rekommenderar varmt den här kursen. God mat och bra boende. Har inte sovit så här bra på länge. Britt Pålemo

Som vanligt är allt så genomtänkt. När det gäller såväl innehållet i kursen som allt runt omkring. Bara maten är värd att komma hit för. Att sedan få dela en helg med nya, spännande, kreativa människor är helt fantastiskt. Man åker hem trött i hjärnan men full av ny skrivenergi. Helen Boström.

Kursen har varit mycket lärorik och intressant. Positiv stämning och arbetsklimat. Kim är en skicklig kursledare, som villigt delar med sig av sin erfarenhet och kunnande. Hon ger konstruktiv kritik som lyfter var och en och för skrivprocessen framåt. Trevliga kursdeltagare som man snabbt blev bundsförvant med, eftersom vi delar samma passion - lusten att skriva! Ursula Sandin-Gullander

Det här var en spännande kurs, en utmaning för mig. Någon hade gått flera år, en annan hade gått grundkurs och resterande hade gått distanskurs för mig, någon hade till och med gått två av mina distanskurser. Därför blev det här ingen vanlig kurs, inga ramar att följa. Det enskilda skrivandet kom i fokus, samt fler tips och råd om hur deltagarna skulle lyfta sitt skrivande och föra berättelsen framåt.

Efter den här kursen är jag inspirerad att hitta på nya saker inför 2021 års skrivarkurser. Sugen på att gå någon av dem? Grundkurser hålls vecka 16 och 44. Eget skrivandekurser vecka 27, 28 och 43. För att gå sistnämnda kurs måste du ha gått min grundkurs, eller distanskursen Hitta glädje i skrivandet, samt läst min bok Att hitta glädje i skrivandet.

Nu dröjer det ända fram till våren innan det är dags att inspirera på Färgargården, men innan dess fortsätter jag hålla kontakten med distanskursdeltagarna. Tur att distanskurserna finns.

Ha en fin dag!

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv, eller fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!