Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 31 mars 2021

Inspirerande föreläsning på Google Meet

Inspirerande föreläsning på Google Meet

I två veckor har jag hållit digitala föreläsningar på Zoom. Igår var det dags för första föreläsningarna på Google Meet. Lite nervöst, eftersom jag inte kände till systemet. Men det fungerade över förväntan.

Fotot är taget från förra veckans föreläsningar. Läraren har skickat det till mig för att jag ska kunna använda mig av det. Är så tacksam.

Det händer något helt underbart när jag står framför entusiastiska elever, jag blir skrivsugen. Det kliar i fingrarna över att få sätta mig att skriva direkt.

Orden kommer inte under tiden jag föreläser, utan när eleverna ställer sina frågor. Många och intelligenta. Vissa frågor får mig att tänka efter, att göra en notering att ta med i kommande bok, en gul lapp att sätta upp på whiteboardtavlan bakom mig. Det har blivit en hel del lappar de här veckorna.

Den här veckan föreläser jag för Möllegårdsskolan i Karlshamn. Jag berättar om min väg till författarskapet, hur jag bygger upp mina historiska äventyrsböcker och jag har hållit lite skrivarkurser för eleverna. Så duktiga de är!

Igår fick jag veta något roligt... Idag ska jag ha Förskoleklasserna, ettorna, tvåorna och treorna. De har läst mina böcker om Petit och Rödben innan. Igår hade de "besök" av Petit och riddarna. Personalen hade klätt ut sig och spelade upp lite ur böckerna. Vilket engagemang!

Pratade även med en av lärarna på lågstadiet som berättade att eleverna hade suttit helt stilla och lyssnat på boken. Hon påtalade att det var jättebra att jag förklarade de svåra orden direkt i texten, så att inte hon behövde göra det. Perfekt högläsningsbok som höll eleverna fångna. Gissa om jag blev glad över de orden.

Det ska bli så spännande att möta eleverna i dag.

Nej, dags att börja förberedelserna inför dagens föreläsningar. Undrar om jag blir lika skrivsugen idag som igår. Hoppas det, för jag har många ord inom mig som vill komma ut.

Ha en fin påskhelg!

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!