Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 23 maj 2021

Någon som du av Marc Levy

Någon som du av Marc Levy

En sanslöst härlig bok. Den handlar om en brokig samling människor i Fifth Avenue nummer 12 i New York. Huset har en av stadens sista handstyrda hissar.

I centrum står den gammaldags hissen med hisskötaren. Han vet allt om människorna i husen och gör mer än att sköta hissen. En dag när hans kollega som har nattpasset hamnar på sjukhus övertalar han sin unga släkting att ta nattpasset som hisskötare.

Vad ingen vet, inte ens hans faster och farbror, hisskötaren i huset, är att den unge mannen i uniform är en framgångsrik affärsman, som har kommit till New York för att leta investerare till sitt senaste projekt.

Några av husets invånare är trötta på den manuella hissen och vill ha bort den. Men för Chloe som bor på översta våningen är den guld värd, eftersom hisskötaren även hjälper henne som sitter i rullstol.

Sanji och Chloes vägar korsas ständigt, något som startar en händelsekedja som gör att ingenting mer blir sig likt i det anrika huset på Fifth Avenue nummer 12. 

En härlig bok. Lite seg inledning, men därefter gick den inte att lägga ifrån sig. Rekommenderar den varmt!

 

   Boken får fyra stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!