Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 24 oktober 2021

Lycka till på vägen av David Baldacci

Lycka till på vägen av David Baldacci

David Baldaccis böcker har alltid fängslat mig och jag slukar allt han skriver. Fram till den här boken har det alltid varit deckare.

Lycka till på vägen var något helt annat.

Berättelsen börjar med en bilresa som slutar i en tragedi. Något som gör att den tolvåriga Louisa Mae Cardinal och hennes lillebror Oz tvingas flytta från sitt lyckliga liv i New York ut på landet till en farfarsmor i Virginias berg. Den gamla kvinnan lever torftigt på det hon själv odlar.

Det kanske låter som en snyfthistoria, men det handlar om kampen för rättvisa och överlevnad på sina egna villkor. Om att den lilla människan inte har mycket att säga till när myndigheterna har bestämt sig.


En bok som gick rakt in i hjärtat på mig. Det var längesedan jag läste ut den, men jag minns den så väl. Det här tycker jag absolut är den bästa bok David Baldacci har skrivit, och jag har läst samtliga böcker han hittills har kommit ut med. Språket är magiskt och en ren njutning,en eloge till översättaren Thomas Preis och uppläsaren Victoria Flodström som lyckades förvalta den här berättelsen på rätt sätt.

Läs boken!


   Boken får fem stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!