Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 1 september 2022

Åter till det normala efter Öppet hus hos Kimselius

Åter till det normala efter Öppet hus hos Kimselius

Funderade länge på rubriken. Det finns liksom ett före och ett efter Öppet hus. Innan det drar igång första helgen i augusti är det massor av förberedelser. Bland annat ska partytälten sättas upp, alla utemöbler ska placeras ut för att besökarna ska ha någonstans att sitta när de fikar.

Under två dagar fylls vårt hus och trädgård av besökare. Alla tar de plats under partytälten, antingen för att skydda sig för regn eller sol. I år var det för att ta skydd för solen.

 

Sedan åker alla hem. Då är det dags att ta itu med sådant som fått ligga på vänt inför Öppet hus. Bland annat att avsluta den 67:e boken. Något jag gjorde i söndags. Partytälten får stå kvar, liksom alla trädgårdsmöblerna.

 

Till slut är det dags att riva partytälten och köra in trädgårdsmöblerna för vinterförvaring, även om vintern känns alltför långt borta ännu. Men den kommer. 

Både när vi satte upp tälten och tog ner de var det 30 grader varmt och svetten flödade. Jag gick 16.000 steg i söndags när jag bar in allt i uthusen. 

Till hjälp har vi haft Ulrika som är den perfekta arbetsledaren. När tälten sattes upp hade vi även hjälp av våra tyska grannar. Nu fick jag jobba för de båda. Men Jan var i lite bättre skick än när tälten sattes upp och kunde hjälpa till en hel del.

Ulrika hade sina egna hjälpredor med sig, sina två stora Berner Sennenhanar M&M. Tänk att jag som mest har haft SJU stycken berner... Nu tycker jag att de är gigantiska.

Jag har vant mig vid mina Kooiker, Trollet ovan och Kotten nedan. Behändig storlek för min del.

Vet du, när jag hade hållit på att bära tunga möbler och ställningar till partytältet i flera timmar utbrast jag: "Tror inte jag vill ha Öppet hus nästa år!"

Men jag är övertygad om att jag kommer att glömma hur jobbigt det var att plocka in allting. Därför tycker jag du ska boka upp första helgen i augusti 2023. Då slår portarna upp till min skrivarlya och jag kommer att ha många nya böcker att erbjuda dig.

Hoppas vi ses!

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!