Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 7 december 2022

Belle av Lesley Pearse

Belle av Lesley Pearse

Den femtonåriga Belle har levt hela sitt liv på en bordell i London. När berättelsen tar fart är det 1910. Belle har levt skyddad av sin mamma och alla kvinnor som tagit hand om henne. Hon har inte en aning om vad som egentligen händer i huset.

En dag somnar Belle i ett av de prostituerades rum och gömmer sig under sängen när kvinnan kommer in med en kund. Hon ser då hur kvinnan mördas. När mannen upptäcker att han har ett vittne kidnappar han Belle och för henne till Frankrike där hon blir våldtagen upprepade gånger  och sedan förs vidare till en bordell i New Orleans där hon blir såld som sexslav. 

Det är en grym bok och jag lider med Belle, samtidigt som jag beundrar hennes mod och vilja att förändra livet. Hon kämpar för att på något sätt ta sig ur det liv hon hamnat i, att ta sig tillbaka hem till London och sin vän Jimmy hon just lärt känna där. Men hur ska hon lyckas med det? Hon är noga övervakad och har inga pengar. 

Tycker inte att omslaget ger rätt känsla för boken. Den ger sken av att vara en kärleksroman och kanske är tanken att det ska vara en sådan bok. Men den är så mycket mer. Läs den första delen om berättelsen om Belle. Hoppas du tycker lika mycket om den som jag gjorde.

 

   Boken får fem stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet.

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!