Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 19 december 2022

Tyst offer av Peter May

Tyst offer av Peter May

Ny kriminalroman av Peter May om den skotske kriminalkommissarien John Mackenzie.

Lite besviken blev jag över att det här var en ny serie och inte fortsättningen på böckerna om Enzo Macleod, men besvikelsen försvann snabbt. Än en gång har Peter May lyckats göra en knivskarp beskrivning av en udda huvudperson.

Den här boken var olidligt spännande. Ibland ville jag bara skrika av frustration över det som hände, ville rädda personerna som blev utsatta för allt det hemska. Men de lyssnade inte på mig.

Konstapel Cristina Sánches Pradell ställer upp för en kollega och åker på hans utryckning, något som för all framtid kommer att förändra hennes liv. Det är ett vanligt inbrottslarm, som slutar med död. Huset de går in i innehåller den efterlysta brittiska polismördaren, Jack Cleland, som nu bor i Spanien. I samband med polisingripandet dödas hans flickvän och Jack Cleland svär på att hämnas.

Cristinas moster, Ana, lider av en sällsynt sjukdom. Hon är både döv och blind. Ana är mycket älskad av Cristina. Det perfekta offret för Jack Clelands hämnd.

Den skotske kriminalkommissarien John Mackenzie är mycket intelligent och talar flera språk, varav spanska. Därför utses han att resa till Spanien för att föra hem Jack Cleland.

Men allt går inte som planerat och den ena katastrofen efter den andra dyker upp.

Jag kan säga att när jag lade ifrån mig den här boken var jag inte besviken på Peter Mays nya huvudperson John Mackenzie. Nu längtar jag efter nästa bok. Läs den!  

 

Svensk översättning av Åsa Brolin.

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över 5 miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix Littéraire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA. Tyst offer är hans nya, fristående kriminalroman om den skotske kriminalkommissarien John Mackenzie. Tyst offer är hans nya, fristående kriminalroman om den skotske kriminalpolisen John Mackenzie.

»Peter May håller en på halster genom hela boken och är verkligen en mästare på karaktärer.« Epiloger

»En ovanligt bra deckare. Spännande, fartfylld och otäck.« Amablas bokhylla

»En författare jag skulle följa till världens ände.« New York Times


   Boken får fem stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet.

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!