Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 5 mars 2010

Motivation och disciplin

För många år sedan kände jag en kvinna som startade eget för att kunna bestämma över sin arbetstid, och det gjorde hon. Kvinnan tog långa sovmorgnar, härliga långluncher med vänner och slutade tidigt. Behöver jag berätta att det inte gick så bra för hennes företag och att det gick i konkurs inom ett år...

Om du ska lyckas med det du vill, gäller det att du verkligen satsar, är motiverad och har disciplin.

Eftersom du läser min blogg antar jag att du drömmer om att skriva en bok, att bli författare.

Då ska du veta att ordet "motivation" inte är det samma som "inspiration". Vad jag menar med det är att du inte ska sitta och vänta på att orden ska komma till dig, inspirationen, utan att du verkligen ska vilja nå dina mål för att lyckas, vara motiverad.

Skjut inte upp ditt skrivande, utan inför disciplin genom att sätta upp tider då du ska skriva. Bestäm dig! Vill du uppnå dina drömmars mål, då gäller det att jobba för det och ibland få slita hårt.

Motivera dig genom att se framför dig hur du håller din färdiga bok i handen, ställer in boken i bokhyllan och njuter av anblicken. Drömmer du om ära och berömmelse för dina böcker, kanske du blir besviken, eftersom det inte är alla författare som lyckas slå igenom stort.

Motivera dig med små steg och inför disciplin i ditt liv, då ska du se att du till slut även lyckas uppnå ära och berömmelse. Till dess: försök att bara motivera dig till att få din bok utgiven och få ställa in den i din bokhylla.

Lycka till!

Kramisar Kim

5 kommentarer:

 1. Tack Kim! Dina råd var precis vad jag behövde idag. Nu äntligen ska jag komma igång med nästa manus som legat och väntat på mig. :) Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej Christina

  Kul att jag kunde vara till någon hjälp med mitt blogginlägg! Har du lagt till dig som bloggintresserad här på min blogg?

  Skriv på! Berätta hur det går!

  kramisar Kim

  SvaraRadera
 3. Så sant! Har själv bestämt att jag ska ha redigerat färdigt mitt manus innan onsdag då min mor kommer och hälsar på.

  Återgår till läsningen ..

  :)

  SvaraRadera
 4. Nu har jag sällat mig till skaran av bloggintresserade. Såg filmen Bron till Terabitia igår och den fick verkligen igång inspirationen. Här ska skrivas! Kram!

  SvaraRadera
 5. Malin: Kul att mitt blogginlägg inspirerade dig. Det är bra att ha ett mål, då jobbar man lättare. Lycka till!

  Christina: Välkommen som bloggintresserad. Det är roligt att kunna se vilka som följer min blogg. Den filmen är jättebra, förstår att du blev inspirerad. Bara sätt igång och skriv! Lycka till!

  Kramisar till er båda från Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!