Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 7 april 2010

Skrivprocess: Det kom ett mail...

Det kom ett mail, ett bland många andra, ett mail som var skrivet från hjärtat och som gjorde mig mycket glad:

"Dina tips har verkligen hjälpt mig extremt mycket! Vill så gärna tacka dig på något sätt men vet inte riktigt hur, jag är mitt inne i min första bok just nu. Jag är bara 19 år och hade inte en tanke på att det kunde finnas möjlighet för mig att bli publicerad förens jag hittade din blogg. Men jag tror verkligen på min bok och det känns som att det är det viktigaste. Jag hoppas att jag någon gång blir publicerad, du har fått mig att tro att det finns en möjlighet. Tack!"

Eftersom jag själv har lyckats uppnå mina drömmars mål och vet hur lång och svår vägen kan vara, brinner jag för att inspirera andra och hjälpa dem i sitt skrivande. Dels gör jag det på Unga faktas Panel (KLICKA HÄR för att komma dit), dels gör jag det på min egen hemsida www.kimselius.se under Författartips (KLICKA HÄR för att komma dit). Men framförallt brinner jag för att få andra att tro på sig själva och inte ge upp sin dröm. Det är just därför detta mail gjorde mig så glad.

Sedan jag startade mina försök att inspirera och hjälpa andra har jag fått reda på att flera av dem har lyckats få sina böcker utgivna, vilket har gjort mig jätteglad.

Under åren som gått har jag fått hjälp av många att förbättra mitt skrivande, att våga ta steget, att satsa på ett eget förlag och mycket, mycket annat. Det går aldrig att "betala tillbaka" all den erfarenhet som andra människor har delat med sig av till mig, därför tar jag inspiration av filmen "Skicka vidare" och delar med mig av min erfarenhet till de som har lika stort behov av det som jag en gång hade.

Tack alla ni som skriver till mig och berättar att mitt arbete med den här bloggen, med min Författartipssida och med Panelen Unga fakta verkligen har gjort nytta. Det känns underbart att höra att någon "lyssnar" på vad jag "säger" och vågar ta steget. Även om allt detta arbete tar mycket tid ifrån mitt eget skrivande, så är det samtidigt inspirerande att hjälpa andra. Den sprudlande fantasi som jag har fått och förmågan att sätta det på pränt, är en gåva som jag vill förvalta på bästa sätt och jag tror jag har hittat rätt sätt att göra det på.

Tack ännu en gång för era mail och brev, jag värdesätter dem mycket.

Kramisar från Kim
(Bilden är tagen för bara en liten stund sedan, en trött och nöjd Kim som längtar efter att sätta sig och skriva!)

5 kommentarer:

 1. Hej Kim...
  När jag läste din blogg just nu så kom jag på att du har också hjälpt mig med hur jag ska skriva en bok.
  Tack vare dina tipps så har jag skrivit en bok. Jag ska bara bygga på den lite. Be mina föräldrar att läsa den. Sen skickar jag in den till ett förlag.
  Tack för allt tips...

  Kram Jenny Martinsson

  SvaraRadera
 2. Hej Jenny: Åh vad glad jag blir över att du berättar detta. Skriv och berätta när du får din bok antagen! Lycka till!

  Kramisar Kim

  SvaraRadera
 3. Så härligt Kim med all positiv respons från dina läsare!

  SvaraRadera
 4. Jag har haft författardrömmar sedan jag lärde mig läsa för herrans länge sedan. Jag har dock aldrig tagit tag i det och tiden bara går.

  Tack vare att jag har börjat blogga så hittade jag till din blogg som jag definitivt kommer att utforska närmare. Det ska bli spännande att se om jag kan hitta tips som kommer att hjälpa mig i mitt skrivande. Jag hoppas det då jag har minst en historia som jag känner att jag bara måste skriva.

  SvaraRadera
 5. Ja, Eva det är underbart med positiva kommentarer, de inspirerar! Kramisar Kim


  Hej Annika.

  Vad kul att du hittat hit dill min blogg. Hoppas den kan hjälpa dig att utveckla ditt skrivande.

  Gå gärna in på http://www.kimselius.se/tips.html och kika också, där hittar du många tips och råd.

  Du får gärna lägga till dig som bloggintresserad här på min blogg. Ibland har jag utlottning av mina böcker till de som lagt till sig som bloggintresserade här. Håll kontakten och berätta hur det går för dig med ditt skrivande.

  Lycka till!

  Kramisar Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!