Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 6 april 2010

Druider och Tickie

Idag har jag blivit mycket inspirerad när jag läste fakta till min bok "Boudicas strid mot Romarna". Dagens ämne var Druider, vilket alltid får mig att tänka på Merlin, trollkarlen som det har spelats in så många filmer om. Just nu går det en serie på tv om Merlin, en serie som jag följde med spänt intresse första gången den gick. Men jag måste ha riktig fakta till min bok och ägnar mig åt att läsa om druider, vilket inspirerar mig jättemycket och det blev många nya gula lappar idag (KLICKA HÄR för att läsa om min Gula-lappar-teknik).

Tickie hade tid hos veterinären på torsdag, men jag tyckte att hon verkade må mycket sämre idag, så jag ringde och fick en akuttid i Kalmar. Det var bara att upphöra med läsningen och hoppa in i bilen med hunden och köra 1,5 timma, för att sedan tillbringa drygt en timma hos veterinären och sedan till Karlskrona för att lämna paketen som Jan skulle ha kört in med på förmiddagen, men inte kunde eftersom jag tog bilen...

Tickie hade akut livmoderinflammation och är nu opererad och mår bra. Dagsplaneringen håller inte alltid, eller rättare sagt, dagen blir ALDRIG som jag har tänkt mig. Den här dagen var helt vikt för att läsa fakta och sedan skriva. Nu ska jag promenera i två omgångar, först med den opererade Tola och sedan med den helt friska Pluto som spritter av energi och saknar båda sina kompisar, eftersom han och Tola har levt åtskilda sedan hennes operation. När middagen är lagad ska jag sätta mig och sjunka ned i druidernas värld igen. Det blir säkert en sen kväll och en tidig morgon om jag ska hinna läsa och skriva, för imorgon ska jag till veterinären med Tola, på rehab och veterinärbesök. Få se vad de säger om henne.

Hela dagen har funderingarna runt druiderna legat i bakhuvudet och tumlat runt och kapitlen har byggts upp. Bilkörning kan vara nog så inspirerande och rogivande om man låter tankarna löpa fritt, samtidigt som man är fokuserad på trafiken. Skönt att det finns något som heter simultankapacitet.

Kramisar från Kim som är lite frånvarande idag...
(Översta bilden är på mig och Tickie när jag för första gången fick träffa henne, fem veckor gammal. Andra bilden är tagen på hundutställning när hon vann och fick sitt första certifikat. En mycket välborstad och vacker hund, just då.)

1 kommentar:

  1. Skönt att läsa att allt gått bra med Tickie. Så jobbigt när djuren inte mår bra!
    Hoppas hon repar sig fort och att hon snart är hemma igen!
    Kram

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!