Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 9 maj 2010

Krönika om kronprinsessan Victorias bröllop

Denna dag har jag ägnat åt att skriva en krönika för en tidning om det stundande bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling. (Hoppas verkligen det blir varmare väder innan dess.)

Jag har surfat omkring på olika kungliga sajter och blivit imponerad över all den kunskap som finns på den kungliga webbsidan. Här kan ni läsa all fakta ni behöver veta inför det stundande kungliga bröllopet. Där finns släktträd och varje familjemedlem har en egen sida.

Dessutom finns det hur mycket information som helst, på många andra sajter. Jag tyckte det var häftigt att jag hade 67.900 träffar när jag sökte på mitt namn idag. När jag sökte på Daniel Westling fick jag över 6 MILJONER träffar.

Jag tycker om kungar och drottningar och historia, det är det jag skriver om. Därför var det extra roligt när jag fick erbjudande om att skriva en krönika för en bröllopsspecial.

Nu är den klar. Ska bara mailas iväg. Jag meddelar er när ni kan läsa krönikan och var ni kan läsa den.

Har känts konstigt att läsa om nu levande personer inför något jag skriver, eftersom jag för det mesta skriver om människor som har varit döda i hundratals, om inte tusentals år. Detta har varit en mycket intressant upplevelse.

Vad har du för åsikter om det kungliga bröllopet. Ser du fram emot det? Tycker du att det lika gärna kunde kvitta? Ja, vad tycker du?

Kramisar Kim
PS. Har du hört talas om den f.d. Karlskronabon journalisten Håkan Kjellgren som av misstag fick en inbjudan till Kronprinsessan Victoria och Daniel Westlings bröllop? Inbjudan hade blivit skickad till fel person. Håkan har träffat Viktoria i samband med en intervju och blev förmodligen glatt överraskad över inbjudan. Nu kräver hovet tillbaka inbjudan från Håkan. DS.

5 kommentarer:

 1. Jag tycker att det är härligt med kungliga bröllop. Jag tror vi behöver lite saga i vardagen.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att det är roligt. Jag tycker att kungahuset är bra, jag har ju sett vilken enorm genomslagskraft de har utomlands, det är mycket större i andra länder när kungaparet eller kronprinsessan kommer på statsbesök än när olika presidenter gör det. Möjligen Obama undantagen. Sen kan jag tycka att det är lite synd om dem som inte har något privatliv, och kommer aldrig att få det heller även om de abdikerar.

  Jag kommer definitivt att se bröllopet på tv!

  Kul att du hittade till mig, nu hittade jag till dig!

  Marianne

  SvaraRadera
 3. Hej Anneli. Håller med dig, vi behöver fly bort från vardagen ibland och då är ju ett sagobröllop helt perfekt! Kram Kim

  Hej Marianne.

  Välkommen till min blogg! Har lagt till din blogg här på min sida, så jag inte ska missa dina inlägg.

  Kul att du håller med mig om att kungafamiljen gör bra reklam för Sverige. Förmodligen uppmärksammas det ännu mer nu i och med den brutna förlovningen i samband med bröllopet.

  Kram Kim

  SvaraRadera
 4. Tycker oxå att kungafamiljen är bra representanter för Sverige. Har ju faktiskt fått träffa Kronprinsessan när hon var på Sicilien förra året. Hon verkar mkt trevlig och utför sitt jobb bra tycker jag.

  Att hovet skickar fel inbjudan borde inte få hända, men om de nu har gjort det och personen i fråga inte är något hot så tycker jag att de får stå sitt kast och ta emot honom på festen med öppna armar.

  SvaraRadera
 5. Hej Helly. Kul att du har träffat kronprinsessan. Jag har bara mött kungen och drottningen, vid två tillfällen, när jag bodde i Stockholm.

  Håller med dig om att den som fått fel inbjudan ska få komma. Tänk vad glad man blir över en sådan inbjudan och tänk vilken besvikelse när man är tvungen att lämna tillbaka den!

  kramisar Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!