Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 18 maj 2010

Magiska stenar

Ibland önskar jag att jag hade en magisk sten. Varför köpte jag ingen den gången jag var på medeltidsmarknad och det låg fullt med magiska stenar där och bara väntade på att förgylla livet för mig.

I Boudicas strid mot Romarna dyker det upp en magisk sten, en druidkristall. Kanske skulle jag haft en sådan istället, de verkade kraftfulla.

Varför vill jag då ha en magisk sten? Jo, för att tiden aldrig räcker till för mig. Nu är det snart kväll IGEN, och jag har inte hunnit med hälften av vad jag hade planerat att göra. Jan säger att jag planerar för mycket... Han har förmodligen rätt. Han säger också att jag är tidsoptimist... Han har rätt som vanligt...

Men tänk, om jag nu hade en magisk sten, vad mycket jag kunde göra med hjälp av den... Vilket får mig att tänka på mitt nya projekt boken Mysrys.

Åh, vad jag vill skriva. Men jag måste sansa mig, eller "hia mig", som en av mina skånska vänner alltid säger. Först ska jag se till att bli helt klar med Boudicas strid mot Romarna och få iväg den till tryckeriet.

Men tänk ändå... vilken skillnad min magiska sten hade gjort!

Kramisar Kim

3 kommentarer:

  1. Det hade inte varit dumt att ha en sån ibland :o)

    SvaraRadera
  2. Åh, jag skulle också behöva en magisk sten... det känns som om tiden bara går fortare och fortare ju äldre man blir. :S

    kram

    SvaraRadera
  3. Hej Helena. Håller med dig! Kramisar Kim

    Hej Terese. Härligt att höra att det är fler som behöver en magisk sten. Det stämmer, tiden går fortare när man blir äldre... Kramisar Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!