Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 29 juni 2010

Ny bok på gång - Kimberlie3

Nu har jag tagit itu med Kimberlie3, som är mitt arbetsnamn på den nya Kimberlieboken.

Min omslagsskiss till illustratören ser ut som på den översta bilden här. Tänk på den här bilden när ni sedan ser Mats Minnhagens fantastiska omslag.

Det har kommit många mail och brev med frågan om det kommer någon mer bok om Kimberlie och Andy och nu vet du som läser detta, att det gör det, våren 2011.

Om du ännu inte läst någon av Kimberlieböckerna, kan du kika in här på Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland och Kimberlie - Ett nytt liv, för att läsa smakprov ur böckerna och bläddra runt bland några kapitel.

Kimberlie3 är skriven för över tjugo år sedan. Materialet ligger klart, men det behöver göras en hel del ändringar innan boken kan gå till tryckeriet. När jag skrev alla mina Kimberlieböcker skrev jag dem inte som en serie, utan jag skrev många olika böcker om en person som hette Kimberlie. Jag hade samma person i tankarna hela tiden, ändå skrev jag varje bok helt oberoende av den andra. När böckerna nu kommer ut känns det roligare att ge ut dem som en serie. Här kan du se hur tjock manushögen är till Kimberlie3.


Eftersom det är så länge sedan jag skrev boken är den skriven på en mycket gammal dator och ligger endast på diskett. Därför gör jag nu så, att jag skriver in all text i min nya dator, och ändrar och förbättrar efterhand som jag skriver. För jag känner att det har hänt en hel del med mitt författarskap sedan jag skrev den här boken för drygt tjugo år sedan.

När du väl håller den färdiga Kimberlie3 i din hand, ska du inte kunna känna att den skrevs för så länge sedan. Du kommer att känna igen Kimberlie och Andy och direkt komma in i handlingen.

Även om Kimberlie3 är arbetsnamnet har jag nu titeln på den 3:e boken om Kimberlie och Andy. Namnet är Kimberlie - Främlingar.

Hoppas att du ser fram emot att läsa den nya Kimberlieboken. Jag ser definitivt fram emot att arbeta med den!

Här kan du läsa mer om Mina Böcker.

Här kan du läsa ännu mer om mig och böckerna.

Kramisar Kim

6 kommentarer:

 1. Tänk att du har haft manuset liggande så länge. Är det så med de två första också? Det måste vara fantastiskt att det nu blir en tryckt bok av dina mödor med att skriva!

  SvaraRadera
 2. Så spännande! Ser fram emot att läsa boken!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hur kommer det sig att manuset legat så länge?

  Såg ditt svar på min förra kommentar. Måste se till att läsa dina böcker snart. Har det kommit ut någon här i italien?

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Hej Monika. Ja mina Kimberlieböcker är mina "byrålådsböcker". De böcker som jag har skrivit under alla år innan jag slog igenom och som nu kommer ut. Kram Kim

  Hej Jessica. Tror du att du kommer att få tid att läsa framöver? Kram Kim

  Hej Helly. Jag har skrivit böcker sedan jag var åtta år och det ligger många, många färdiga böcker och bara väntar på att få komma ut. Jag skrev till mig själv och skickade inte in mina berättelser för jag tyckte inte att de dög. När jag väl skickade in en berättelse slog jag igenom med buller och brak och den boken sålde i 11.000 ex första veckan (enligt förlaget sålde en debuterande författare då cirka 200-300 böcker på ett år. Debuboken var Tillbaka till Pompeji och den är nu översatt till många olika språk och blev vald som en av årets fem bästa utländska böcker på Island förra året. Ingen bok har kommit ut i Italien ännu. Tyvärr. Däremot finns en del av mina svenska böcker i Sorrento på hotell Minerva där jag brukar bo när jag är och besöker Pompeji. Har du varit inne och läst smakproven? Kram Kim

  SvaraRadera
 5. Jag hade precis samma fundering som Helly, och fick ju svaret också..

  Så många böcker som ligger och bara väntar, på rätt tid osv.. Jag är imponerad!

  Nu när jag är i Sverige ska jag se var jag kan komma över någon av dina böcker,,

  Kram

  SvaraRadera
 6. Hej Katarina. Tack för dina fina ord. Jag älskar att skriva och har svårt att låta bli att skriva, får tvinga mig att gå ut och njuta av det fina sommarvädret, för jag vill bara skriva! Tänker ständigt på mina berättelser, nya och gamla. Om du befinner dig på samma plats i Sverige under en lite längre tid kan du beställa böckerna på http://www.adlibris.com/se/searchresult.aspx?search=quickfirstpage&quickvalue=kimselius&title=kimselius&fromproduct=False
  Oftast har ju bokhandeln bara den senaste boken, förutom de större Akademibokhandlarna som alltid har samtliga av mina titlar på lager. På Akademibokhandeln Gleerups i Lund finns det till och med en namnskylt KIM M. KIMSELIUS på en hylla där samtliga av mina böcker står. Häftigt! Ha det så skönt i Sverige! På fredag signerar jag i Karlskrona och på lördag i Malmö... Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!